>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Новим президентом УЄФА обрано голову Федерації футболу Словенії

48-річного словенця підтримали 42 члени футбольного союзу.

Новим президентом УЄФА обрано голову Федерації футболу Словенії
Фото: EPA/UPG

Новим президентом Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) в середу, 14 вересня, було обрано голову Федерації футболу Словенії Александера Чеферіна.

Як повідомляють на сайті УЄФА, 48-річного словенця підтримали 42 члени союзу, його суперник Міхаель Ван Прааг отримав 13 голосів.

З моменту заснування УЄФА в 1954 році пост президента займали Еббе Шварц (Данія), Густав Відеркер (Швейцарія), Артеміо Франкі (Італія), Жак Жорж (Франція), Леннарт Юханссон (Швеція) і Мішель Платіні (Франція).

Чеферін народився 13 жовтня 1967 року в Любляні. Здобув вищу освіту в галузі юриспруденції в Люблянському університеті. Працював у сімейній адвокатській конторі, проявив інтерес до захисту прав професійних спортсменів і спортивних клубів. Пізніше перейняв у батька кермо влади і став директором фірми.

Діяльність Чеферіна в словенському футболі почалася в 2005 році, коли він почав співпрацювати з правлінням "Літії" - одного з провідних футзальних клубів країни. З 2005 року Чеферін входить до складу виконкому аматорської команди "Любляна Лойєрс", а в 2006-2011 роках був членом правління люблянської "Олімпії".

Крім словенської, Чеферін вільно володіє англійською та італійською мовами. Одружений, має трьох дітей. У 2011 році обраний президентом Футбольної асоціації Словенії, а в лютому 2015-го переобраний на черговий чотирирічний термін.

УЄФА, керівний орган європейського футболу, було засновано 15 червня 1954 року. Місія УЄФА - популяризувати, захищати і розвивати європейський футбол на всіх його рівнях, пропагувати принципи єдності та солідарності, а також вирішувати всі питання, так чи інакше пов'язані з європейським футболом.

Нагадаємо, попереднього президента УЄФА Мішеля Платіні відсторонили від футбольної діяльності на вісім років через корупційний скандал. Пізніше це покарання пом'якшили до чотирьох років.

У травні він подав у відставку з посади президента УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram