>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Куніцин: "Таврію" фінансують Кононенко і Березенко

"Навіть щоб утримувати команду в чемпіонаті України аматорів, потрібен ресурс".

Куніцин: "Таврію" фінансують Кононенко і Березенко
Cергей Куницын
Фото: Макс Требухов

Президент Федерації футболу Криму Сергій Куніцин заявив, що відродженому футбольному клубу "Таврія" з фінансуванням допомагають нардепи від БПП Ігор Кононенко і Сергій Березенко.

Про це він сказав на прес-конференції, організованій Інститутом Горшеніна і проектом Free Crimea.

"Активно зараз допомагають із фінансуванням Ігор Кононенко, Андрій Павелко, Сергій Березенко. Бо навіть щоб утримувати команду в чемпіонаті України аматорів, потрібен ресурс", - сказав він.

Куніцин також пояснив, чому було прийнято рішення розмістити "Таврію" в невеликому містечку Бериславі, а не в Херсоні.

"От кажуть: чому Берислав. По-перше, голова районної ради Берислава Володимир Коновалов - це фанат футболу. У Бериславі є база, вона в окремих позиціях краща, ніж у Херсоні, тому що в Херсоні один стадіон "Кристал", у якого, крім поля, все інше в страшному стані. А в Бериславі є стадіон, де поле не гірше, на 4 000 місць, у них є готель на 60 місць, у них є ДЮСШ", - сказав він.

Куніцин висловив надію, що хоча в місті тільки 13 тисяч жителів, стадіон на ігри "Таврії" буде заповнюватися.

Перша гра "Таврії" вже відбулася в суботу в Харкові, і команда програла. "Нехай команда програла, але ми розуміємо, що воротаря взагалі за 100 км до Харкова дорогою програли. Навіть якщо Роналду взяти в команду, за три дні її не створиш. Важливо, що ми переписуємо історію "Таврії", - підкреслив Куніцин.

Нагадаємо, що 27 серпня в місті Бериславі (Херсонська область) відбулися установчі збори Федерації футболу Криму, під час яких її президентом був обраний Сергій Куніцин, а віце-президентами - Микола Паламарчук і Дмитро Білоцерківець.

Під час конференції Куніцин, якому торік доручили відродити сімферопольську "Таврію", розповів, що клуб буде базувати в 13-тисячному Бериславі і розпочне виступи з аматорського чемпіонату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram