>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу очолить петербурзький "Зеніт"

Колишній тренер "Шахтаря" буде отримувати 5 млн євро на рік.

Луческу очолить петербурзький "Зеніт"
Мирча Луческу
Фото: EPA/UPG

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу погодив умови контракту з петербурзьким "Зенітом", повідомляє Hurriyet.

За інформацією турецького видання, 70-річний румунський фахівець погодився на трирічний контракт із зарплатою 5 млн євро на рік.

У середині вересня минулого року нинішній головний тренер "Зеніту" Андре Віллаш-Боаш заявив, що покине команду в травні 2016 року після закінчення сезону за сімейними обставинами. На офіційному сайті "Зеніту" повідомляють, що матч проти "Динамо" 21 травня став для Віллаша-Боаша останнім у клубі.

Минулого тижня агент Мірчі Луческу Аркадій Запорожану підтвердив факт переговорів з "Зенітом".

Луческу очолив "Шахтар" у травні 2004 року. З донецьким клубом 70-річний румунський фахівець виграв Кубок УЄФА, вісім чемпіонатів України, шість розіграшів Кубка України і сім матчів за Суперкубок країни. У Лізі чемпіонів він доходив з "Шахтарем" до чвертьфіналу.

Раніше Луческу очолював збірну Румунії, бухарестські клуби "Динамо" і "Рапід". В Італії він працював з "Пізою", "Брешією", "Реджані" й "Інтером", у Туреччині - з "Галатасараєм" і "Бешикташем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram