>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оштрафувала Беккенбауера на 7 тис. франків

"Кайзера Франца" покарали за "недостатнє співробітництво" зі слідством у справі про корупцію щодо ЧС-2018/2022

ФІФА оштрафувала Беккенбауера на 7 тис. франків
Фото: deutschecasinos.com

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала почесного президента мюнхенської "Баварії" Франца Беккенбауера на 7 тис. швейцарських франків (€ 6,3 тис.), повідомляє DW.

70-річного "кайзера Франца" оштрафували за "недостатнє співробітництво" зі слідством у справі про корупцію при визначенні країн, які приймають чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 років.

За інформацією комісії з етики ФІФА, це дослідження не стосується справи про присудження Німеччині права проведення ЧС 2006 року.

У грудні 2010 року, коли відбулося голосування з ЧС-2018 і ЧС-2022, Беккенбауер входив до виконкому ФІФА. У 2011 році німецький футбольний функціонер залишив свою посаду.

У червні 2014 року Беккенбауер уже був відсторонений від футбольної діяльності на 90 днів, оскільки не реагував на питання експертів, які розслідували справу. Через два тижні дискваліфікація щодо Беккенбауера була скасована, оскільки чемпіон світу 1974 року виявив "готовність до співпраці".

Нагадаємо, відсторонений від посади президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер розповів про "джентльменську угоду" між лідерами футбольної організації про проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках.

Чемпіонат світу в 2018 році пройде в Росії, а чотири роки по тому - в Катарі. Присудження цим країнам права на проведення найбільшого в світі футбольного змагання викликало суперечки і звинувачення в корупції. Процедура передачі Німеччині права організації ЧС-2006 також перебуває під підозрою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram