>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер, розбивши Джоковича, всьоме переміг у Цинциннаті

У першої ракетки світу не було жодного брейк-поїнта!

Федерер, розбивши Джоковича, всьоме переміг у Цинциннаті
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер в статусі третього ракетки світу створили тенісний шедевр на Мастерсі в Цинциннаті.

Швейцарець у п'яти матчах не віддав суперникам жодного сету і жодного разу не програв свою подачу (в останньому випадку повторив свій же давнішній рекорд). Більше того, у фінальному матчі у першої ракетки світу Новака Джоковича не було жодного брейк-поїнта (таке вже траплялося в їх фіналі зразка 2012 року). Серб лише під зав'язку матчу вперше сподобився зробити рахунок "рівно".

При цьому Новак цілком міг виграти перший сет, доля якого вирішувалася на тай-брейку. Але, зробивши зворотний міні-брейк, серб програв п'ять очок поспіль (у тому числі - три на своїй подачі). У підсумку - 1:7.

У другій партії 34-річний Федерер сходу "брейканув" і без надзусиль довів матч до перемоги - 7:6 (7:1), 6:3. Зустріч тривала 1 годину 32 хвилини.

Швейцарець не дав 28-річному Джоковичу вперше вийти вперед в їх історичним протистоянні - 21:20. Надодачу, Ноле вп'яте програв у фіналі Цинциннаьі і знову не зміг зібрати "кар'єрний мастерс".

А Федерер, крім усього іншого, поверне собі звання другої ракетки світу, змістивши з цієї позиції Енді Маррея.

Додатково зазначимо, що швейцарець вже всьоме переміг у Цинциннаті (стільки ж разів перемагав в Дубаї, а в Галле тріумфував і 8 разів). Таким чином, в Цинци Роджер оновив свій же рекорд.

Швейцарець 5-й титул цього року і 87-й в кар'єрі (згадувати про найближчих переслідувачів у світлі останньої цифри навіть "здобувне з руки").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram