>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Реал" в ЛЧ "поховав" його ж вихованець

Мораті не знайшлося місця в зоряній кампанії

"Реал" в ЛЧ "поховав" його ж вихованець
Фото: EPA/UPG

У середу "Реал" вилетів з Ліги чемпіонів, поступившись за сумою двох ігор "Ювентусу" - 1:1, 1:2. "Поховав" мадридців їхній же вихованець Альваро Мората, який виявився не потрібним Анчелотті. 22-річний іспанець, якого продали влітку 2014 року в "Юве" за 20 млн євро, забив по голу в кожному півфінальному матчі.

Іспанські ЗМІ згадують, що Альваро покинув Мадрид після конфлікту з Анчелотті. Карло не бачив молодого нападника у складі своєї команди і наполегливо просив того "піти в оренду у простішу команду". Мората, якого в першу команду з академії запросив Жозе Моуріньйо, відкидав такі рекомендації. У підсумку влітку 2014 року після гучного скандалу Мората вирішив перебратися в Турин. За іншою ж версією, ініціатором розставання з Альваро був Флорентіно Перес: молодий незоряний іспанець боса "Галактікос" не зацікавив (свого часу через це "Реал" розпрощався з "Матадором" Мор'єнтесом). До того ж Перес заплатив 99 млн євро за Гарета Бейла. Тож Анчелотті не мав вибору - альтернативи трійці нападу Бейл - Бензема - Роналду.

Мората, який не святкував голів у ворота своєї рідної команди, так прокоментував успіх "Юве":

"Мій гол важливий, але я відчував і гіркоту, і радість. Я маю подякувати "Реалу", тому що клуб завжди добре до мене ставився. Якби я тільки міг забити у ворота іншої команди... Але це життя. Рамос і Касільяс привітали мене і побажали удачі. Вони мої друзі".

Зазначимо, за умовами трансферної угоди, "Реал" може повернути собі Морату.

Генеральний директор "Ювентуса" Беппе Маротта пообіцяв, що клуб постарається утримати свого героя.

"На жаль, ми не можемо оформити угоду на інших умовах, але зі свого боку постараємося скасувати пункт про зворотний викуп".

Додамо, Мората за "Реал" провів 43 гри і забив 11 голів (6 матчів і 1 гол у ЛЧ). За "Юве" іспанець відзначився 13 разів у 41 грі (4 голів у ЛЧ). За збірну Іспанії 22-річний нападник 4 матчі і забив 1 гол (у ворота України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram