>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Син Шумахера виграв першу гонку у "Формулі-4"

16-річний пілот приїхав першим на Ошерслебені

Мік Шумахер, 16-річний син семиразового чемпіона "Формули-1" Міхаеля Шумахера, в неділю виграв свою першу некартингову гонку.

Шумахер-молодший виступає цього року в німецькій серії ADAC "Формула-4" за команду Van Amersfoort Racing. Свою першу перемогу він здобув на трасі Ошерслебен, розташованій неподалік від Магдебурга.

Мік Шумахер
Фото: adac-motorsport.de
Мік Шумахер

У суботу-неділю на Ошерслебені відбулося три гонки. У першій з них Шумахер приїхав 9-м, стартувавши з 19 місця, але став при цьому найкращим серед новачків. Другий заїзд Мік Шумахер закінчив 12-м, стартувавши із 20 місця. Нарешті в третій гонці Шумахеру дісталася друга стартова позиція, з якої він приїхав на перше місце, на півсекунди випередивши свого напарника Джої Моусона.

У загальному заліку Шумахер-молодший займає 5 місце з 27 очками (2 + 0 + 25). Перший - 18-річний німець Марвін Дінст, який виграв два перші заїзди.

Мік Шумахер
Фото: adac-motorsport.de
Мік Шумахер

Зазначимо, що ще один напарник Шумахера - 16-річний Гаррісон Ньюї - є сином знаменитого конструктора "Формули-1" Едріана Ньюї, машини якого виграли 10 чемпіонських кубків. Нині він технічний директор команди Red Bull Racing. В особистому заліку після трьох гонок Гаррісон займає 12 місце із шістьма очками.

Сином відомого батька є також 15-річний Лука Енгстлер, чий батько Франц Енгстлер багато років виступає в кузовних чемпіонатах.

Наступні перегони німецької "Формули-4" пройдуть 6-7 червня на Ред Булл Рингу (Австрія), 20-21 червня на трасі Спа-Франкоршам (Бельгія), 4-5 липня на Лаузітцрингу, 15-16 серпня на Нюрбуррингу, 29-30 серпня на Заксенрингу, 12-13 вересня знову на Ошерслебені, а закінчиться сезон 3-4 жовтня на Хоккенкаймрингу (всі - Німеччина).

Нагадаємо, що раніше Мік Шумахер виступав тільки в картингу. Торік він став віце-чемпіоном серії CIK-FIA European KF-Junior під іменем Мік Джуніор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram