>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА може пом'якшити фінансовий fair play для України

У Європі стурбовані девальвацією гривні

УЄФА може пом'якшити фінансовий fair play для України

УЄФА готовий піти назустріч українським і російським клубам і пом'якшити правила фінансового fair play у зв'язку зі складною економічною ситуацією в державах.

Європейські експерти зазначають, що українська і російська грошові одиниці серйозно впали за останні кілька місяців і це змусило керівників клубів підкоригувати плани розвитку і трансферної діяльності.

«Економічні проблеми можуть взяти до уваги як виняткові обставини і пом'якшувальний чинник, проте клуби не будуть повністю позбавлені від потреби дотримуватися правил. Вплив девальвації валюти необхідно буде ретельно оцінювати», - зазначили в УЄФА.

Зазначимо, що правила фінансового fair play запровадив Мішель Платіні в сезоні-2011/12, щоб змусити клуби збалансовано витрачати кошти й уникати значних збитків. Основна вимога УЄФА - клуб не має права витрачати більше коштів, ніж він заробляє (дозволено витрачати тільки на 15% більше, ніж було зароблено). В Україні та Росії давно просили босів УЄФА пом'якшити для їхнього регіону це правило, оскільки у Східній Європі, на відміну від Західної, заробляти на навколофутбольних речах (реклама, продаж телеправ і атрибутики) неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram