>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кот-д'Івуар "нашаманив" перемогу в Кубку Африки

Гана знову залишилася без трофея

Кот-д'Івуар "нашаманив" перемогу в Кубку Африки
Фото: http://www.epochtimes.ru

Новим чемпіоном Африки стала збірна Кот-д'Івуару. У фінальному поєдинку «Слони» в серії пенальті переграли Гану.

Сам матч вийшов доволі нудним і передбачуваним. Обидві команди, перш за все, думали про оборону і не кидалися в атаку з «шашками наголо». Як підсумок, моментів біля воріт обох команд було вкрай мало. Хіба що варто відзначити два удари Гани в штангу.

А ось серія пенальті вийшла «божевільною». Футболісти Кот-д'Івуару перші два свої удари промазали: Боні стрясонув поперечину, а Талло пробив повз. «Чорні зірки» свої удари реалізували і повели 2:0. Здавалося, «Слони» не мають шансів: залишилися три удари, а вони програють два м'ячі. Але недарма наставника Кот-д'Івуару Ерве Ренана в Африці кличуть "шаманом» - «Слони», пройшовши по краю, виграли «лотерею». Спершу Баррі потягнув удар Аккви, а потім Ачимпонг пробив повз. Тож перед останнім ударом рахунок був рівним - 2:2.

Перед п'ятим ударом серії голкіпер «Слонів» Баррі впав на газон - у досвідченого воротаря «звело» судомою ногу. Поки Баррі доводили до ладу, лідер Гани Айю зумів заспокоїтися (ганці явно були пригнічені!) і таки реалізував свій удар. У «Слонів» Яя Туре був точний. Нічия - 3:3.

Розв'язка наступила на 11-му ударі, коли до «точки» підійшли голкіпери. Ганець Разак, який не відбив жодного удару, не зумів переграти Баррі. Воротар «Слонів», якому знову «звело» ногу, реалізував свій шанс.

У підсумку Кот-д'Івуар уперше після 23-річної перерви виграв Кубок Африки! Цікаво, що й тоді «Слони» перемогли Гану!

До слова, «Слони» виграли без свого «Вождя» Дідьє Дрогба, який влітку завершив кар'єру у збірній. Зате Кот-д'Івуар мав Ерве Ренана. Для французького фахівця це вже другий Кубок Африки. 2012 року Замбія під проводом Ерве виграла КАН, у фіналі перемігши... Кот-д'Івуар. І теж у серії пенальті.

Ганою ж на цьому турнірі керував Авраам Грант, який на посаді тренера в «Челсі» в серії пенальті програв Лігу чемпіонів «МанЮнайтед».

Додамо, збірна Гана, одна з найсильніших збірних Чорного континенту, востаннє вигравала КАН 1982 року.

Кот-д'Івуар — Гана 0:0 (у серії пенальті - 9:8)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram