>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвінейські фани ледь не зірвали півфінал Кубка Африки

Матч перервали на 35 хвилин

Гвінейські фани ледь не зірвали півфінал Кубка Африки
Фото: EPA/UPG

Збірна Гани вийшла у фінал Кубка Африканських Націй. У півфінальному поєдинку "Чорні Зірки" розгромили господарів першості - команду Екваторіальної Гвінеї - 3:0.

Матч ознаменувався свавіллям на трибунах, внаслідок чого гру кілька разів переривали. Багато в чому фанатську агресію спровокували футболісти Гвінеї, які бурхливо реагували чи не на кожен суддівський свисток не на їхню користь. У результаті наприкінці тайму фани Гвінеї почали кидати на поле пляшки. На перерву ганські футболісти змогли піти лише під прикриттям щитів поліцейських.

У другому таймі ситуація погіршилася. На 83-й хвилині суддя зупинив гру, коли на поле висипала юрба. Це були вболівальники збірної Гани, котрі рятувалися від місцевої публіки. У них з трибун летіло все, що було під рукою. Перерва тривала приблизно 35 хвилин. Команди весь цей час перебували на полі, над яким літав вертоліт, піднімаючи потоками повітря сміття. Ганських вболівальників, яких, за інформацією з місця подій, чекав за межами стадіону готовий до помсти натовп, відвели під охороною у безпечне місце.

Відновивши гру, суперники дограли чомусь не 7-8 хвилин, а три хвилини, які, втім, перетворилися на чисту формальність: Гана впевнено вела в рахунку до того часу.

У фіналі "Чорні Зірки" зустрінуться зі збірною Кот-д'Івуару.

Гана — Екваторіальна Гвінея 3:0

Голи: Дж.Айю, 42, Вакасо, 45+1, А.Айю, 75

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram