>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жеребкування AusOpen: пекло - для Федерера, халява - для Надаля

Неготовому Рафі дуже пощастило із суперниками

Жеребкування AusOpen: пекло - для Федерера, халява - для Надаля
Федереру придется попотеть
Фото: EPA/UPG

У Мельбурні відбулося жеребкування чоловічої сітки Відкритого чемпіонату Австралії. Побіжний аналіз дозволяє сказати, що найважче серед ТОПів буде Роджеру Федереру (2-й у світі).

Минулорічний півфіналіст у першому колі зіграє з міцним середняком тайванцем Лю (46-й). У другому колі швейцарцю, можливо, буде легше з Монако або Болеллі. А ось у третьому колі на Великого чекає один з найменш улюблених його клієнтів - Жеремі Шарді. Кожен матч із французом - випробування для Роджера.

В 1/8 фіналу швейцарець може зустрітися з переможцем битви Робредо/Карлович. Нарешті, у чвертьфіналі Федерера очікує не аморфний Бердих, а вмотивований Маррей (який, щоправда, має проблеми з лівим плечем). До речі, якщо Роджер пройде через п'ять кіл пекла, то в півфіналі його може спіткати Рафа Надаль (3-й), який саме відновлюється після травми.

А тепер імовірна сітка Рафи Надаля step by step: Южний, Савілл, Росол/Штруфф, Гаске/Андерсон, Бердих. Сюрприз, правда, може підкинути Кевін Андерсон. Правда, південноафриканець уже зробив це, програвши у півфіналі Окленда Іржі Весели.

Лідер посіву Новак Джокович не спотикнеться ні об кваліфайр у першому колі, ні об Альберта Рамоса в другому, ні об Фернандо Вердаско в 3-му, чи Джона Ізнера, чи Баутісту-Агуту в 1/8 фіналу. Проблеми можуть виникнути хіба що в чвертьфіналі, коли навпроти може опинитися Мілош Раонич (8-й).

Обидва українці - Олександр Долгополов (23-й) і Сергій Стаховський (69-й) - опинилися в другій чверті разом зі Стеном Ваврінкою (4-й) і Кеї Нішикорі (5-й).

Долгополов у першому колі зіграє з Паоло Лоренці (60-й), а Стаховський - з Душаном Лайовичем (65-й). У разі успіху Сергій майже напевне зіграє з Давидом Феррером (10-й). І саме іспанець здатен перешкодити Кеї Нішикорі вийти до чвертьфіналу.

Потенційні пари чвертьфіналістів:

Новак Джокович (1) - Мілош Раонич (8)

Стен Ваврінка (4) - Кеї Нішикорі (5) / Давид Феррер (10)

Рафа Надаль (3) - Томаш Бердих (7)

Роджер Федерер (2) - Маррей (6)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram