>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дакар-2015": південноафриканський позашляховик заблукав у дюнах

Экипах де Вильерса допустил навигационную ошибку

"Дакар-2015": південноафриканський позашляховик заблукав у дюнах
Фото: EPA/UPG

У вівторок учасники ралі-рейду "Дакар" проїхали свою останню швидкісну ділянку по пустелі Атакама, перебравшись з Ікіке в Каламу, розташовану досить далеко від узбережжя Тихого океану. Традиційно бівуак в Каламі вважається найбільш запорошеним на ралі-рейді. Навколо цього містечка ведуться гірничодобувні роботи і тому тут виросли цілі гори з піску. 9-та спецділянка стала лише другою на цьому "Дакарі", на якому всі класи проїхали одним і тим самим маршрутом. При цьому на ньому було близько 50 кілометрів піщаних дюн.

У мотоциклістів після невдачі день тому, коли він втратив понад три години, блискуче показав себе Елдер Родрігеш. Португалець виграв цю спецділянку із майже чотирихвилинною перевагою над співвітчизником Паулу Гонсалвешем. Останній відіграв понад три з половиною хвилини у загальному заліку в іспанця Марка Коми.

У класі квадроциклів знову виграв чилієць Віктор Галлегос Лозік, який ще не перемагав на етапах "Дакара". Чилієць випередив найближчого переслідувача - поляка Рафала Соніка більш ніж на 15 хвилин. Сонік повернув собі лідерство в загальному заліку, випередивши іншого чилійця Ігнасіо Касале, який фінішував на 9-му етапі четвертим. Саме ця пара має розіграти перемогу на "Дакарі" на останніх чотирьох етапах.

У класі позашляховиків найважливіший ривок до підсумкового успіху зробив екіпаж Нассера Аль-Аттійя. Поступившись на цій спецдільниці тільки Нані Ромі, катарець значно перевершив свого основного конкурента південноафриканця Жінієля де Вільєрса. Екіпаж останнього допустив навігаційну помилку і в результаті програв основному конкурентові понад 15 хвилин, а загальний відрив Аль-Аттійя від переслідувача становить майже 24 хвилини. Третім на етапі став француз Гуерлен Шишері, у якого досі на цьому "Дакарі" були досить скромні результати.

У класі вантажівок кращий результат показав лідер загального заліку Айрат Мардеєв, який випередив на півтори хвилини Едуарда Миколаєва. Останній вийшов на друге місце загального заліку. "КАМАЗи" зберігають три лідерські позиції в генеральній класифікації ралі-рейду, перебуваючи на відстані 20 хвилин один від одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram