>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дакар-2015": КамАЗ захопив лідерство в Андах

Гонщики підкорили гори

"Дакар-2015": КамАЗ захопив лідерство в Андах
Фото: EPA/UPG

Четвертого дня ралі-рейду «Дакар» його учасники мусили підкорити Анди, подолавши рано-вранці затяжний гірський перевал, коли довелося підніматися до висоти 4800 метрів над рівнем моря. На спецділянці екіпажам належало проїхати спочатку піщано-кам'янистою місцевістю, а потім вони мусили подолати близько 100 кілометрів по пісках, причому останні 40 км - це гігантські дюни пустелі Атакама на під'їзді до міста Коп'япо.

У класі мотоциклів неймовірно красива боротьба розгорнулася між двома іспанцями Хоаном Барреда Бортом і Марком Комою. Барреда стартував на дистанції пізніше від свого співвітчизника, але наздогнав його, а на останніх кілометрах відірвався від Коми, зміцнивши своє лідерство в загальному заліку. Останній же відтіснив на третє місце генеральної класифікації Паулу Гонсалвеша. Третім призером, порадувавши місцеву публіку, став чилієць Пабло Куїнтанілла.

У заліку квадроциклів у лідери генеральної класифікації вийшов поляк Рафал Сонік. На цьому етапі він відірвався досить далеко від усіх конкурентів, крім чилійця Ігнасіо Касале.

Серед автомобілів найкращий результат знову показав катарець Нассер Аль-Аттійя, що продовжує домінувати над конкурентами.

Нарешті, в класі вантажівок найкращий час на етапі показав КамАЗ Андрія Каргинова, проте згодом його оштрафували на хвилину через перевищення ліміту часу на проходженні контрольної точки, і перемога перейшла до його партнера по команді Едуарда Ніколаєва. Лідерство в загальному заліку продовжує утримувати Айрат Мардієв, який замкнув на минулому етапі трійку призерів. Тепер і весь подіум генеральноої класифікації складається з екіпажів татарстанської команди. Четвертий чех Алеш Лопрайс поступається лідерові заліку вантажівок на 12 хвилин і 42 секунди. Зазначимо також, що багато часу втратив голландець Жерар де Рой, машина якого потрапила в яму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram