>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Юрист: ФІФА може покарати Україну за втручання в роботу ФФУ

Держава не має права впливати на футбольне життя в країні

Юрист: ФІФА може покарати Україну за втручання в роботу ФФУ
Фото: ukrgazeta.com

ФІФА не буде втручатися в розслідування СБУ і Генпрокуратури з приводу діяльності ФФУ. Однак організація не допустить втручання держави в роботу федерації. Про це повідомив каналу «Футбол 1» юрист Дмитро Коробко, коментуючи обшук у Будинку футболу:

«Розцінювати слідчі дії (якщо вони дійсно законні і є постанова судді) як втручання в діяльність ФФУ не можна, адже це законна діяльність слідчих органів України.

Жодна футбольна організація чи Гринпіс не може втручатися в діяльність українських слідчих органів. Але відразу скажу, що якщо держава так спробує впливати на діяльність ФФУ з березневими виборами президента - за допомогою слідчих органів чи ще якось - ФІФА не омине це увагою. Це може закінчитися призупиненням членства України у ФІФА».

Нагадаємо, на нещодавньому Конгресі ФФУ було вирішено провести в березні перевибори президента організації. Нинішнього голову федерації Анатолія Конькова, який також планує балотуватися, звинувачують у корупції та непрофесіоналізмі.

За регламентом ФІФА, будь-яке втручання держави в діяльність футбольної асоціації суворо карається. При цьому йдеться навіть про виключення збірної та клубів країн-штрафників із турнірів під егідою ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram