>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Азербайджан продовжує забирати в України талановитих спортсменів

Наша країна грошей на спорт зараз не має

Азербайджан продовжує забирати в України талановитих спортсменів
Алексей Пригоров (справа) и Илья Кваша

Стрибуни у воду Олексій Пригоров і Антон Захаров написали заяву про вихід зі збірної України. Швидше за все, українці тепер будуть виступати за Азербайджан. Про це розповіла головний тренер збірної України зі стрибків у воду Тамара Токмачова:

«Пригоров написав заяву про вихід зі збірної команди України і готується до переїзду в Азербайджан. Як, до речі, і Антон Захаров, який раніше оголосив про завершення спортивної кар'єри.

Ми ще на початку осені отримали відповідний лист від Федерації стрибків у воду Азербайджану. Під час підготовки до I Європейських олімпійських ігор у цій країні побудували цілі акваторії. Тож проблем з базами в Баку зараз немає. Думаю, тренуватися Пригоров і Захаров будуть під керівництвом Бахтіяра Агаханова. Принаймні наших фахівців в Азербайджан не запрошували.

Щодо морального аспекту, з одного боку, звичайно, непатріотично кидати країну такої миті. А з іншого, у нас зараз море проблем, ми просто про них не розповідаємо, намагаємося впоратися самі.

Деякі діти, які в нас тренувалися, виїхали до Росії. Ми із соцмереж дізнаємося, як вони влаштувалися, і бачимо, що їх одразу вдягли з ніг до голови. А в нас навіть у збірної екіпірування складається тільки з десяти найменувань і дають його раз на рік. Тобто одну футболку потрібно носити дванадцять місяців. Міністерські нормативи на харчування не змінюються вже багато років... Те, що виділяють на фармакологію, це взагалі сльози...

Ми голі, босі й голодні, і багато країн цим користуються: ви ж знаєте, скільки представників інших видів спорту за останній час покинуло Україну. Боюся, що й у нас це не останній випадок. Пропустив сезон через травму, а зараз також збирається виїжджати призер чемпіонату Європи-2013 Дмитро Меженський. Правда, куди - поки тримає в таємниці».

Зазначимо, що Пригоров виграв «бронзу» на Олімпійських іграх у Пекіні'2008 у синхронних стрибках з трампліна.

Додамо, олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарках) перебралася в Азербайджан.

Також повідомляли, що чемпіонка України Наталія Синишин і чемпіонка Європи-2013 Аліна Махиня (боротьба) також поїдуть у Баку. Крім того, Азербайджан намагаємося перетягнути до себе чемпіона світу з гімнастики Олега Верняєва. Донеччанин, який зараз живе і тренується в Німеччині (виступає за місцевий спортивний клуб), поки що відповідає відмовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram