>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс заступився за Конькова: закопайте сокиру війни - ви ж обрали цього ватажка

Коньков уникнув відставки

Григорій Суркіс заступився за Конькова: закопайте сокиру війни - ви ж обрали цього ватажка
Григорий Суркис и Анатолий Коньков
Фото: EPA/UPG

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс планує відвідати Конгрес ФФУ, який відбудеться сьогодні. До Києва Суркіс їде з єдиною метою - знизити загострення пристрастей у ФФУ.

"Я як миролюб закликаю: закопайте сокиру війни! Обрали ватажка. Якщо вам він не подобається, є демократична процедура. Я проти революцій! Я сьогодні за демократичну еволюцію", - сказав Суркіс каналу "Футбол 1".

Нагадаємо, в середу під час засідання виконкому ФФУ у кабінет Конькова увірвалися люди, які назвалися представниками Євромайдану. Вони зажадали, щоб Коньков пішов у відставку. У підсумку виконком не відбувся.

Додамо, що раніше Конькова закликали добровільно ("за станом здоров'я") піти у відставку. Але Анатолій Дмитрович відмовився від такої пропозиції.

У порядку денному Конгресу питання про відставку Конькова немає. Проте опозиціонери сподіваються "з голосу" ініціювати розгляд цього питання. Прихильники Конькова вже заявили, що це суперечить регламенту ФФУ. Не виключено, що опоненти Конькова скличуть позачерговий Конгрес ФФУ, на якому президентові і буде винесено вотум недовіри. З такою ініціативою вже виступив ряд регіональних федерацій. Найбільш вірогідним кандидатом на посаду президента вважається Андрій Павелко.

Конькова, який вважається ставлеником "донецьких", було обрано президентом ФФУ в 2012-му році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram