>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бос НБА застеріг ЛеБрона за майку на підтримку вбитого поліцейськими темношкірого

Баскетболісти мають дотримуватися правил

Бос НБА застеріг ЛеБрона за майку на підтримку вбитого поліцейськими темношкірого
Фото: sport-xl.net

Зірки "Клівленда" Леброн Джеймс і Кайра Ірвінг вийшли на розминку перед матчем регулярного чемпіонату НБА проти "Брукліна" (110:88) у футболках з написом "Я не можу дихати" ("I Can not Breathe"). Передбачається, що це були останні слова Еріка Гарнера, убитого поліцейськими за незаконний продаж сигарет. Однак комісар ліги Адам Сільвер попередив баскетболістів про те, що вони не мають права друкувати подібні написи на елементи ігрової форми.

"Поважаю Дерріка Роуза і всіх інших гравців за те, що вони не соромляться висловлювати свою думку з важливих питань. Але я б вважав за краще, щоб баскетболісти дотримувалися наших правил щодо одягу на майданчику", - цитує Yahoo!Sport Сільвера.

43-річного Гарнера вбили у Нью-Йорку в липні 2014 року. Оскільки загиблий був темношкірим, то цей інцидент викликав хвилю антирасистських виступів у США. Ситуація ускладнилася після виправдувального вироку винним поліцейським. Першим серед гравців НБА футболку з таким написом вдягнув розігрувач "Чикаго" Деррік Роуз перед грою проти "Голден Стейт" (102:112) у ніч з неділі на понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram