>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У команди "Формули 1" украли 60 кубків

Red Bull нахабно пограбували

У команди "Формули 1" украли 60 кубків
Фото: infiniti-redbullracing.com

У Red Bull Racing, найбільш титулованої команди "Формули 1" останніх років, украли 60 кубків.

Як сказано в заяві прес-служби команди, в суботу вночі кілька зловмисників автомобілем в'їхали в офіс команди в Мілтон-Кінс (місто неподалік від Лондона). "Злочинці проникли машиною через головний вхід і вкрали понад 60 кубків", - заявив голова команди Крістіан Хорнер.

Місцева поліція уточнює, що крадіжка сталася десь о пів на другу ночі. Злодії приїхали у двох машинах: сріблястому позашляховику, який розбив скло і в'їхав у приміщення, і темному універсалі. Повідомляють, що в обох автомобілів, швидше за все, були іноземні номери.

"Ми здивовані, навіщо комусь узагалі ці трофеї. Їхня цінність для команди, звичайно, дуже висока, тому що для завоювання кожного з них затрачено величезні зусилля. Але їхня вартість сама по собі невисока, вони не дуже цінні поза командою. До того ж багато із цих кубків були копіями", - йдеться в заяві команди.

Хорнер додав, що через пограбування команда змушена обмежити вхід на базу для вболівальників.

Австрійська команда Red Bull Racing з'явилася 2005 року, вона є наступником Jaguar Racing і Stewart Grand Prix. За 10 сезонів команда виграла чотири чемпіонські титули (усі - Себастьян Феттель) і чотири Кубки конструкторів. Гонщики цієї команди 50 разів перемагали в гран-прі.

У "Формулі 1" на кожному етапі призи отримують гонщики, які зайняли перше, друге і третє місце. Крім того, окремий трофей дають команді переможця гонки.

За Red Bull Racing цього сезону виступали німець Себастьян Феттель і австралієць Даніель Ріккардо. Наступного року місце Феттеля отримає росіянин Данило Квят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram