>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Син великого ралійного чемпіона потрапив у Формулу 1

Toro Rosso перетворилася на "дитячий садок"

Син великого ралійного чемпіона потрапив у Формулу 1
Фото: scuderiatororosso.com

Син великого ралійного чемпіона Карлоса Сайнса (два титули в 1990 і 1992 роках) потрапив в Формулу 1. Карлос Сайнс-молодший (20 років) наступного стане партнером Макса Ферстаппена (17 років) по Toro Rosso. Про це команда оголосила в п'ятницю ввечері.

Жану-Еріку Верню, який їздив в цьому сезоні і претендував на це місце, вказали на двері, незважаючи на непогані результати.

Таким чином, останньою командою, яка ще не визначилася зі своїм складом, залишається McLaren. Одне місце в ній майже напевно отримає дворазовий чемпіон Фернандо Алонсо, а щодо другого ясності немає. На нього претендують відразу три гонщики: чемпіон 2009 року Дженсон Баттон і Кевін Магнуссен з нинішнього складу, а також Стоффель Вандорн з молодіжної програми McLaren.

Всі інші стайні (з тих, які точно братимуть участь у наступному сезоні) свої склади назвали.

За Mercedes продовжать виступати тріумфатор сезону 2014 Льюїс Хамільтон і віце-чемпіон Ніко Росберг. Також збережуть свої склади Williams (Вальттері Боттас і Феліпе Масса), Lotus (Роман Грожан і Пастор Мальдонадо) і Force India (Ніко Хюлкенберг і Серхіо Перес).

У Red Bull залишиться Даніель Ріккардо, а його напарником стане росіянин Данило Квят з Toro Rosso. Чотириразовий чемпіон Формули 1 Себастьян Феттель з Red Bull змінить Алонсо в Ferrari, а його напарником буде чемпіон-2008 Кімі Райкконен, якого залишили в команді, незважаючи на блідий виступ у цьому році.

Як і Toro Rosso, повністю змінить склад команда Sauber. В умовах хронічного дефіциту коштів вона зробила ставку на "грошові мішки" і запросила Феліппе Насра і Маркуса Ерікссона.

Caterham, перш ніж назвати склад, ще потрібно знайти інвесторів для порятунку. Marussia вже припинила існування і її ліцензія на участь наразі нікому не потрібна. Тому в кращому випадку в наступному сезоні буде 20 болідів, в гіршому - 18.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram