>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" продало Ідейє до Англії за 10 млн євро

Суркіс дотримав слова, яке дав три роки тому

Нігерійський нападник "Динамо" Браун Ідейє продовжить кар'єру в Англії. "Вест Бромвіч Альбіон" підписав з форвардом трирічну угоду. Сума угоди не повідомляється, але англійські ЗМІ вважають, що це рекордний трансфер ВБА.

За інформацією авторитетного німецького порталу transfermarkt.de "Дрозди" заплатили "Динамо" за футболіста 10 млн євро. У липні 2011 року Ігор Суркіс купив Брауна у "Сошо" за 9 млн євро. За цей час нігерієць забив за "Динамо" 51 м'яч у 113 іграх. З приходом Дьюмерсі Мбокані Ідейє втратив місце у стартовому складі киян. Зазначимо, що Дьюмерсі нещодавно заявив про своє бажання покинути Україну. Але тепер трансфер конголезця малоймовірний. 

Фото: твіттер ВБА

Ігор Суркіс в інтерв'ю "Спорт-Экспрессу" так прокоментував продаж Ідейє:

"Три роки тому, придбавши Брауна у французькому "Сошо", я обіцяв хлопцеві, який вже тоді мріяв спробувати сили саме в англійській прем'єр-лізі: якщо з часом клуби з цього чемпіонату виявлять до нього інтерес і виявляться готові заплатити гідну компенсацію, з мого боку заперечень щодо трансферу не буде.

Слова свого я дотримав, і можу вам сказати, що переходом залишилися задоволені всі три сторони - гравець і два клуби. Всі служби, з обох сторін відповідальні за трансфер, спрацювали ідеально.

Мене залучили до переговорів вже на останньому етапі. Спочатку провів телефонні переговори з президентом "Вест Бромвіча", потім - зустрівся в Монако зі спортивним директором англійського клубу. Розбіжностей майже не виникало".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram