>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

1/8 фіналу ЧС: "Оранжеві" проти "Ацтеків" і дуель двох найнудніших команд

Сьогодні в Бразилії відбудуться ще два матчі 1/8 фіналу ЧС

1/8 фіналу ЧС: "Оранжеві" проти "Ацтеків" і дуель двох найнудніших команд
Удивит ли Мексика еще раз?
Фото: EPA/UPG

У Форталезі збірна Нідерландів зустрінеться зі збірною Мексики. Обидві команди на груповому турнірі продемонстрували просто "космічний" рівень футболу.

Від "Помаранчевих" у Бразилії нічого особливого не чекали. Голландські журналісти налаштувалися досить песимістично: мовляв, через зміни покоління на цьому мундіалі їм нічого не світить. Але Луї ван Гал наостанок голосно грюкнув дверима. Під керівництвом "Диктатора Луї" по-новому заграли ветерани (Роббен і ван Персі), а молодь (Блінд, Янмаат) виявилася не такою вже і "зеленою". При цьому голландці дивують своєю різнобічністю. Іспанців "помаранчеві" задушили пресингом і швидкістю (5:1), з Австралією (3:2) дозволили собі зіграти у відкритий футбол, а з Чилі команда зіграла в "терплячий" футбол, виснаживши і завдавши супернику смертельний укол в ендшпілі.

Але з Мексикою "Помаранчевим" буде ой як непросто. Наставник "Ацтеків" Еррера підготував відмінну команду, яка вміє, як відмінно захищатися (феноменальний Очоа на "лінії", "коммандант" Маркес у полі), так і віртуозно атакувати. Причому, як і Голландія, мексиканці досить різнобічні хлопці. "Ацтеки" можуть і на контратаках зіграти, і в позиційній атаці сплести "мереживо". Тож матч буде "спекотним".

А от від другої пари дня віє нудьгою. Збірна Коста-Рики примудрилася вижити в "групі смерті", набравши 7 очок у матчах проти Уругваю, Італії та Англії. Однак у протистоянні з Грецією "Лос Тікос" доведеться змінити себе. Відсидітися "вдома" і вжалити суперника гольовою контратакою тепер не вийде - "елліни" самі мастаки рити "протитанкові рови" і душити суперника в тісних обіймах. Чи зможе Коста-Рика перебудуватися?

Цікаво, що єдиною зіркою в складі Коста-Рики є Жоель Кемпбелл. На клубному рівні бомбардир "Лос Тікос" грає за ... грецький "Олімпіакос".

Зазначимо, що для Коста-Рики це всього лише другий вихід у плей-оф. На ЧС-1990 "Лос Тікос" цей бар'єр перестрибнути не зуміли. Греція (точніше

завдяки "лівому" пенальті в матчі проти Кот-д`Іувару) тільки вперше подолала групову стадію.

 

19:00 – Нідерланди – Мексика (Форталеза, "Кастелан", суддя: Педро Проенса, Португалія)

23:00 – Коста-Рика – Греція (Ресіфі, "Пернамбуку", суддя: Бенджамін Вільямс, Австралія)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram