>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболісти "Червоної Фурії": наш виліт закономірний

Будь-який переможний цикл коли-небудь завершується

Футболісти "Червоної Фурії": наш виліт закономірний
Фото: EPA/UPG

Для збірної Іспанії (чемпіона світу 2010 та чемпіона Європи 2008, 2012) мундіаль в Бразилії закінчився конфузом. Команда Дель Боске, програвши два стартові матчі, втратила шанси на вихід з групи і, таким чином, звільнила трон.

Після поразки від Чилі (0:2) наставник "Фурії" Вісенте Дель Боске визнав закономірність такого результату:

"Виліт збірної справедливий, але команда продемонструвала характер. Ми багато атакували, але не змогли реалізувати свої моменти. Однак у нас немає виправдань. Нам чогось не вистачало, якоїсь гостроти в атаці.

Проблеми з фізикою? Думаю, у нас не було з цим проблем. Зараз у нас немає часу на оцінку події. Ми зробимо потрібні висновки".

Ікер Касільяс, який пропустив 7 м'ячів у 2 матчах в Бразилії, радить не шукати винних:

"Якщо на чемпіонаті світу ви програєте два перші матчі, то це все пояснює. Сподіваємося на прощення уболівальників. Маємо надію, вони розуміють, що ми віддали всі сили на полі. Але ми не змогли нічого зробити.

Ми повністю відповідальні за цю ситуацію. Це жорсткий удар, нам потрібно справитися з вильотом. Не думаю, що нам варто обговорювати виліт збірної, зараз не час шукати винних.

У збірній є гравці старші 30 років, тренер прийме рішення, ми будемо його поважати.

Це мій останній матч за збірну? Я не знаю, подивимося".

Ветеран "Фурії" Хабі Алонсо зазначив, що іспанцям не вистачило мотивації:

"Нам не вистачило бажання і мотивації на цьому турнірі. Футболісти зробили багато помилок. Це не перша сенсація на чемпіонатах світу.

Ми дуже розчаровані. Психологічно ми не були готові до цього турніру. Збірна була явно не в найкращих кондиціях. Це заслужений результат. Цикли зазвичай завершуються поразками. Можливо, нам потрібні якісь зміни".

Захисник Серхіо Рамос заявив, що збірна повинна завершити ЧС перемогою:

"Це дуже важкий момент для збірної Іспанії. Я не можу сказати, що це кінець ери іспанського футболу, адже зараз у нас та ж сама команда, яка стала чемпіоном світу та Європи. Ми творили історію, і про це не можна забувати.

У нашої команди дуже сильно розвинені почуття гордості і власної гідності. Турнір потрібно закінчити на мажорній ноті".

Мозковий центр "Фурії" Андрес Іньєста шкодує, що підвів вболівальників:

"Кожен гравець збірної мав бути готовий стати лідером, але ми не впоралися. Ми дуже розчаровані. Це важкий день для всіх нас. Нам потрібно пережити виліт з чемпіонату світу. Все було в наших руках, але наших зусиль виявилося недостатньо. Дуже шкодуємо про те, що підвели уболівальників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram