>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія не змогла перемогти Корею, Бельгія затоптала Алжир

Кержаков здобув росіянам очко

Збірна Бельгії ледь не осоромилася в першому своєму матчі на мундіалі. "Дияволи" з божевільним кадровим потенціалом провалили перший тайм матчу проти Алжиру. "Лисиці пустелі", зігравши тактично грамотно, підловили європейців на помилці - Вертонген рукою притримав Фегулі у власному штрафному. Сам постраждалий чітко реалізував пенальті, вивівши Алжир вперед.

Фото: EPA/UPG

До перерви біля воріт М'Болі "дияволи" практично нічого не створили: Азар, Шадлі і Лукаку відіграли відверто слабо. Безумовно, на непереконливій грі бельгійців позначилася відсутність досвіду великих битв: для Азара, Вертонгена, Компані, Вітцеля і Лукаку це перший великий турнір.

Дебют другої половини пройшов так само: Бельгія володіла ініціативою, але до моментів біля воріт суперника справа практично не доходила. На 65 хвилині Марк Вільмотс перевернув гру, випустивши на поле довготелесого Феллаїні.

Марун Феллаїні поспішає на допомогу
Фото: EPA/UPG
Марун Феллаїні поспішає на допомогу

Маруан одразу ж включився у гру, діючи на незвичній позиції "десятого номера". Знайти протиотруту проти фактурного півзахисника "лисиці" не змогли. На 70 хвилині Феллаїні класним ударом головою послав м'яч під поперечину після вивіреного навісу де Брюне. Перемогу Бельгії приніс ще один "джокер" Вільмотс. Мартенс потужним ударом завершив контратаку своєї команди. Асистував партнерові Азар.

У другому матчі групи Росія, яка вперше потрапила на ЧС із 2002 року, не змогла переграти Корею. Перший тайм обидві команди провели інертно і практично не загрожували воротам. Після перерви росіяни додали у швидкості і заволоділи ініціативою. Однак рахунок відкрили корейці. Акінфєєв допустив грубу помилку, закинувши м'яч у свої ворота після нешкідливого удару Лі Гін Хо здалеку.

Фото: EPA/UPG

Виручив Росію Олександр Кержаков. Кращий нападник збірної, з'явившись на полі тільки на 71 хвилині, оперативно зрівняв рахунок, зблизька проштовхнувши м'яч у ворота. Більше голів у цій грі не було.

У другому турі Бельгія зіграє з Росією, а Алжир - із Кореєю.

Бельгія – Алжир 2:1

Голи: Феллаїні, 70, Мартенс, 80 - Фегулі, 24 (з пенальті)

Росія – Корея 1:1

Голи: Кержаков, 74 - Хо, 67.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram