>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія та Бельгія повертаються у "велику гру" після 12-річної перерви

Непереконливій Бразилії протистоятиме смілива Мексика

Сьогодні завершиться перший тур ЧС. Останніми в бій вступлять збірні групи Н. О 19:00 зустрінуться збірні Бельгії та Алжиру. Європейці востаннє брали участь на ЧС 12 років тому: в Японії та Кореї "Червоні дияволи" в 1/8 програли Бразилії. Про ту поразку тепер пам'ятає хіба що Марк Вільмотс. 2002 року Марк був одним з лідерів Бельгії, а зараз є наставником команди. З підопічними "Буйволові" пощастило. До Бразилії їде чи не найсильніша збірна Бельгії усіх часів. Принаймні, потенціал у цієї команди величезний: Куртуа, Компанії, ван Буйтен, Вермален, Янузай, Азар, Вітцель, Феллаїні, Міральяс, Мертенс, Лукаку... Не дивно, що багато європейських експертів називають Бельгію прихованим фаворитом ЧС.

Марку Вільмотсу є що розповісти своїм підопічним
Фото: EPA/UPG
Марку Вільмотсу є що розповісти своїм підопічним

Суперник, щоправда, у Бельгії не подарок - збірна Алжиру. Вахіду Халілходжичу вдалося також зібрати досить потужну команду: Меджані ("Валенсія"), Гулам ("Наполі"), Таїдер ("Інтер"), Йєбда ("Удінезе"), Браїмі ("Гранада"), Слімане ("Спортінг") . Головною ж зіркою "Зелених" вважається півзахисник "Валенсії" Софіан Фегулі. Софіан свого часу високо котирувався у Франції (футболіст народився на півдні країни), але приймати громадянство цієї країни півзахисник відмовився й віддав перевагу своїй історичній батьківщині. Без Фегулі Алжир уявити зараз складно. Зазначимо, що Алжир останню перемогу на ЧС здобув ще 1982 року. Після цього "Зелені" відбиралися на ЧС-1986 і 2010, але задовольнялися лише двома нічиїми.

Росія, як і Бельгія, повертається у світову еліту після 12-річного мовчання. Росіяни не вийшли з групи (грали в одному квартеті з Бельгією) 2002 року й надовго забули про мундіалі. Однак Фабіо Капелло з першої спроби зміг усунути цей пробіл. Цікаво, що Олександр Кержаков є єдиним футболістом збірної 2002 року, який "дожив" до наших днів.

Першими опонентами оновленої команди Капелло стане Корея. "Азіатські тигри" завсідники мундіалів: корейці не пропустили жодного ЧС, починаючи з 1986 року. Найбільшого успіху Корея добилася на домашньому форумі в 2002-му році. Тоді команда Гуса Хідднка дісталася до 4 місця. На ЧС-2010 "Тигри" вибули в 1/8.

У ще одному матчі дня Бразилія зіграє з Мексикою. Для обох команд це будуть другі матчі на турнірі. У першому турі бразильці не без допомоги рефері переграли Хорватію. Мексика, навпаки, всупереч арбітрам переграла Камерун. Зазначимо, що Бразилії в цій грі не допоможе травмований Халк.

19:00 - Бельгія - Алжир (група Н, Белу-Орізонті, "Мінейран", суддя: Марко Родрігес, Мексика)

22:00 - Бразилия - Мексика (група А, Форталеза, "Кастелан", суддя: Джюнейт Чакир, Туреччина)

01:00 - Росія - Корея (група Н, Куяба, "Пантанал", суддя: Нестор Пітана, Аргентина)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram