>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Багатскіс: "Будівельник" переміг завдяки майстерності і халяві

"Хімік" у фіналі продемонстрував непоганий баскетбол

Багатскіс: "Будівельник" переміг завдяки майстерності і халяві
Фото: isport.ua

У вівторок київський «Будівельник», перемігши «Хімік», удруге поспіль виграв Суперлігу. Головний тренер «будівельників» Айнарс Багатскіс після матчу віддав належне суперникові.

«Повірте, гра була дуже складною, дуже нервовою. Коли на початку третьої чверті, завдяки нашим дурощам, Южний намацав ритм гри, у нас виникли величезні проблеми. Добре, що ми зрозуміли, чим це «пахне», заспокоїлися, почали робити те, що найкраще вміємо - грати в розумний баскетбол. Наприкінці на нашу користь трохи зіграла удача, трохи майстерність і, можливо, трохи халява. Але головне те, що «Будівельник» другий рік поспіль чемпіон - це найголовніше, а решта - це лірика.

Торік ми не були фаворитами. З першого дня того чемпіонату фаворитами були інші команди. Тоді ми досить рівно пройшли весь сезон і заслужено виграли. Цього року на нашому місці опинився «Хімік», оскільки вони, як у прямому сенсі слова "команда", дуже рівно пройшли сезон. Так, сьогодні там два-три гравці набрали по 18-20 очок, але вони мають дуже хороших українців - агресивних, злих. У нас, як ви знаєте, були проблеми зі складом, в команді багато травмованих. Як каже наш лікар - у житті такого не бачив. Просто ми повинні були всю цю серію грати одночасно швидко і розумно. Моментами нам це вдавалася, а моментами - ні. Це було важко, адже захищати титул складніше, ніж його завоювати. Але повторюся, це все лірика, «Будівельник» - чемпіон.

Я навіть боюся припустити, що б було, якби рахунок у серії став 2:2. Ми зіграли у своєму залі за підтримки наших фанів, київських уболівальників, які, безсумнівно, зробили внесок у нашу перемогу. Наскільки я знаю, «Хімік» вважався фаворитом серії. Вони грали в той баскетбол, у який вони грали весь сезон, а ми повинні були грати у свою гру. Коли нам це вдавалося - все було добре», - цитує Багатскіса Xsport.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram