>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Павленко хотіли відібрати заслужене "золото", - Булатов

У Павленко хотіли відібрати заслужене "золото", - Булатов
Фото: Макс Левин

Представницю України Людмилу Павленко, яка завоювала "золото" у змаганнях з лижних гонок на дистанції 12 км на Паралімпіаді в Сочі, хотіли позбавити перемоги.

Про це написав міністр молоді та спорту Дмитро Булатов на своїй сторінці у Facebook.

"Друга золота медаль національної Паралімпійської збірної. Людмила Павленко (харків'янка, родом із Черкаської області, місця, де народився Тарас Шевченко). На найдовшій і складній на Паралімпіаді дистанції 12 км лижної гонки вона в компанії трьох знаменитих лижниць зі США, з Росії та Німеччини лідирувала від самого початку і до кінця гонки нарощувала свою перевагу. І завершила переможно гонку із золотою медаллю", - написав він.

"Але найжахливіше сталося в наступні 15 хвилин після фінішу. Суддівська бригада оголосила, що перемога нашої спортсменки може бути знята, а спортсменка дискваліфікована. Виявилося, що один із ремінців, який пристібав нашу спортсменку до лижного боба, розстебнувся (Люда пересувається на інвалідному візку)", - додав Булатов.

Судді вважали, що це порушення техніки проходження дистанції. Фактично, за словами Булатова, це була спроба забрати в України перемогу на Паралімпіаді.

"Але після засідання журі та перегляду відео на дистанції перемога Людмили Павленко була підтверджена", - додав міністр.

Після другого дня змагань Паралімпіади на рахунку збірної України - 2 золоті нагороди, 1 срібна та 3 бронзові.

Нагадаємо, 8 березня за підсумками першого дня змагань зимових Паралімпійських ігор збірна України перебуває на третьому місці в загальнокомандному заліку. Зимові Паралімпійські ігри в Сочі проходять із 7 по 16 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram