>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Павленко стала чемпіонкою Паралімпіади в лижному марафоні

Українка йшла попереду вже після першої позначки і надалі тільки нарощувала свою перевагу

У Сочі завершилася лижна гонка на 12 км Паралімпіади, що є найдовшою дистанцією для сидячих спортсменів. Перемогу здобула представниця України Людмила Павленко.

На старт лижного марафону вийшли 17 лижниць, повідомляє УНІАН.

Павленко йшла попереду вже після першої позначки в 1,3 км і надалі тільки нарощувала свою перевагу. Якщо основні конкурентки Павленко - американки і росіянки - чергували швидкі відрізки з повільними, то українка зуміла витримати високу швидкість протягом всієї гонки.

У підсумку результат Павленко становив 38 хвилин 54,3 секунди. Друге місце зайняла американка Оксана Мастерс, яка відстала від переможниці на 21,7 секунди, третьою - Світлана Коновалова з Росії, що програла 55,5 секунди.

Також сьогодні відбувся чоловічий марафон на 15 км, де Максим Яровий зайняв 4 місце, а Михайло Ткаченко - 10-те. Тут трійку призерів склали виключно представники Росії: Роман Пєтушков, Ірек Заріпов й Олександр Давидович.

Після другого дня змагань Паралімпіади на рахунку збірної України 2 золоті нагороди, 1 срібна та 3 бронзові.

Нагадаємо, 8 березня за підсумками першого дня змагань зимових Паралімпійських ігор збірна України перебуває на третьому місці в загальнокомандному заліку. Зимові Паралімпійські ігри в Сочі проходять із 7 по 16 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram