>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Харківський "Локо" вийшов із російської ліги на знак протесту

ХК "Донбас", який грає в КХЛ, на такий крок не зважився

Харківський "Локо" вийшов із російської ліги на знак протесту
Фото: buksport.cv.ua

Волейбольний клуб "Локомотив" (Харків) припиняє свою участь у відкритому чемпіонаті Росії в самий розпал сезону. Таке рішення керівництво "Локо" прийняло через агресію Росії щодо України.

"Прийняти це непросте рішення нас змушує політична ситуація навколо України. Напевно, не варто перераховувати різні аспекти становища в цілому, які змусили нас прийняти таке рішення.

Сьогодні ми залишаємо за собою право зосередитися на виступі в національних змаганнях і підготовці гравців збірної України, оскільки харківський "Локомотив" - базовий клуб для національної команди. ВК "Локомотив" прекрасно розуміє, що цей крок пов'язаний з величезною відповідальністю перед нашими уболівальниками, але в нинішній ситуації ми не можемо вчинити інакше", - повідомляє клуб у своїй заяві.

Російська ліга в свою чергу прийняла рішення анулювати всі результати ігор "Локо", починаючи з першого туру поточного сезону. Зазначимо, що харків'яни, набравши 16 очок у 13-и іграх, посідали 10-е місце в чемпіонаті Росії. Всього в першості брали участь 16 команд.

Нагадаємо, що "Локомотив" (Харків) - 13-разовий чемпіон України, десятикратний володар Кубка країни, володар Кубка Європи 2004 року, учасник останніх трьох сезонів серії плей-офф відкритого чемпіонату Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram