>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Інвестори Євробаскету мають бажання побудувати свій об'єкт і не дати побудувати іншому, - президент ФБУ

Ситуація складна, але не критична

Інвестори Євробаскету мають бажання побудувати свій об'єкт і не дати побудувати іншому, - президент ФБУ
Макет проекта Арены Киев на Столичном шоссе
Фото: ukrbasket.net

Президент Федерації баскетболу (ФБУ) Олександр Волков у бесіді з LB.ua оцінив темпи підготовки країни до домашнього Євробаскету-2015.

"Ситуація поки що не трагічна. Але я дуже незадоволений темпами будівництва. Зрозуміло, що ситуація в країні непроста... У мене була дуже складна розмова з керівництвом ФІБА-Європа. Але наразі ми тримаємо оборону: запізнення з будівництвами є, але вони допустимі.

Проблема всередині нас. Коли ми боролися за право отримати Євробаскет, усі сторони, і ті, хто не любить одне одного , і ті, хто до цього конфліктував, об'єдналися. А сьогодні у когось раптом виникло бажання побудувати свій об'єкт і не дати побудувати іншому. З'являються статті, депутатські запити...

А ФІБА моніторить усі внутрішні проблеми на найменшому рівні. Я думаю, це вперше в європейському баскетболі, коли виникає не зовнішня проблема, а внутрішня", - зазначив Волков.

Нагадаємо, Євробаскет-2015 повинен пройти в шістьох українських містах - Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові та Харкові. Але наразі існують проблеми з будівництвом нових арен.

А фраза Волкова "побудувати свій об'єкт і не дати побудувати іншому", можливо, стосується ситуації навколо будівництва арени на 20 тис. глядачів у Києві на Столичному шосе (група компаній DeVision, президент - Дмитро Буряк). Додамо, що в Києві також будують арену на 15 тис. глядачів на Московській площі (інвестор - United Basketball Investments Ігоря Коломойського).

Докладно про проведення Євробаскету-2015 і про шанси майбутньої зірки НБА Олексія Леня зіграти за збірну України читайте в інтерв'ю LB.ua з Олександром Волковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram