>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін: я будую команду на перспективу

Ігореві Суркісу більше не доведеться робити грандіозних трансферів

Блохін: я будую команду на перспективу
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Головний тренер "Динамо" Олег Блохін вважає, що йому вдалося вивести команду з піке:

"За літній час ми зробили дуже значні придбання. Я вважаю, президент зробив усе можливе і неможливе, щоб посилити команду і купити тих хороших гравців, яких я просив. Але сталося багато чого, що не залежать від нас. Можливо, в чомусь була й наша помилка. Мусив минути якийсь час, щоб наші футболісти прийняли цих гравців, а новачки влилися в колектив. Багато моментів минали не так гладко, як хотілося б. Природно, коли ти вводиш до складу п'ятьох-шістьох нових людей, а не одну-дві, вже перебудовується вся команда. Нам саме доводилося п'ятьох-шістьох вводити, зважаючи на травми, наприклад Селіна та Гармаша. Не завжди вдавалося стабілізувати склад... Але наприкінці року нам усе-таки вдалося вивести команду на стабільніший рівень.

Ви розумієте, за вдачею я сильна людина. Те, що відбувалося з командою, ми пережили, як би важко не було. Я прекрасно розумів, що завдання поставили дуже великі, але команда вже створюється. Були розмови, що краще піти і при цьому залишити своє ім'я, як кажуть, на плаву. Адже в разі невдач реноме тренера може зіпсуватися. Я відразу сказав президентові, що я прекрасно розумію і усвідомлюю, що роблю, на що йду. Розумію, що нас очікують дві гри з "Валенсією", потім у чемпіонаті відразу "Шахтар" і "Чорноморець". Розумію, яку відповідальність я беру на себе. І я беру і визнаю цю відповідальність.

Слід розуміти, що команда будується на перспективу. Куплено сильних футболістів, до них додалися наші молоді гравці, які заграли, ті самі Сидорчук і Макаренко. Сподіваюся, що й інші українські футболісти заграють, і Безус, і Селін. Це перспектива київського "Динамо". Ця команда будується не на нині, а на перспективу. І я вважаю, що вона має дуже хороше майбутнє. Якщо навіть будуть якісь зміни, то вони будуть точковими. Уже не купуватимуть одразу шістьох-сімох гравців. Виконавця купуватимуть на певну позицію, якщо від нас хтось буде йти або хтось отримає травму. Уже не доведеться робити грандіозних придбань".

Нагадаємо, в чемпіонаті України "Динамо" ділить друге-третє місця з "Металістом", відстаючи від "Шахтаря" на п'ять очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram