>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Волинь" звинувачує Вакса в упередженості

Кримський рефері знову ускочив у халепу.

"Волинь" звинувачує Вакса в упередженості
Юрий Вакс
Фото: dynamo.kiev.ua

"Волинь" обурена суддівством Вакса в суботньому матчі проти донецького "Металурга". Луцький клуб підготував офіційну скаргу з приводу суддівства Вакса, адресовану президенту ФФУ Анатолію Конькову, куратору системи арбітражу П'єрлуїджі Колліні, главі Комітету арбітрів ФФУ Василю Мельничуку та виконуючому обов'язки генерального директора Прем'єр-ліги України Петру Іванову.

На думку луцької боку, за рахунку 0:0 і ігрової переваги лучан, на 79-й хвилині гри Вакс призначив вигаданий 11-метровий у ворота "Волині" за нібито порушення правил з боку захисника Яна Масло проти Мораеса.

"Волинь" вважає це навмисним помилковим рішенням (арбітр знаходився в безпосередній близькості від учасників ігрового моменту й не міг не бачити симуляції порушення правил з боку футболіста "Металурга") і таким, що суттєво вплинуло на подальший розвиток подій і результат гри.

У Луцьку нагадують, що Юрій Вакс лише нещодавно повернувся до суддівства після тривалої дискваліфікації за грубі порушення у відомому своєю скандальністю матчі "Шахтар" - "Динамо". І вже у своєму другому після повернення матчі прем'єр-ліги він допустив навмисну, грубу помилку, породивши новий скандал.

"Волинь" вимагає від його керівників найсуворіших дисциплінарних санкцій щодо Вакса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram