>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кличко: "Я не планую більше боксувати"

Бій за демократію і проти корупції важливіший.

Кличко: "Я не планую більше боксувати"
Фото: EPA/UPG

Чемпіон світу з боксу серед професіоналів Віталій Кличко оголосив про завершення кар'єри.

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку 24 вересня, відповідаючи на запитання, чи має намір він продовжити боксерську кар'єру після парламентських виборів, повідомляє "Остров".

"Усім любителям боксу можу сказати, що ще не раз буде підніматися прапор і звучати український гімн, коли в ринг  виходитиме Кличко, - сказав він. - Якщо ви маєте на увазі мене, то я не планую боксувати. Є брат, який абсолютно схожий на мене і більш талановитий,  молодший. Тож я мав на увазі мого молодшого брата Володимира".

Нагадаємо, 41-річний Кличко востаннє вийшов у ринг 8 вересня 2012 року в Москві. Цього дня він переміг Мануеля Чарра з Німеччини і захистив титул чемпіона світу за версією WBC (Всесвітня боксерська рада).

Після перемоги над Чарром Кличко заявив, що рішення про те, чи продовжить він кар'єру, залежатиме від результатів виборів до Верховної Ради, які відбудуться 28 жовтня.

Раніше менеджер 41-річного Кличка Бернт Бенте сказав, що його клієнт може завершити кар'єру, якщо за підсумками виборів отримає можливість впливати на політичну ситуацію на Україні. "Бій за демократію і проти корупції важливіший", - сказав Бенте.

Віталій Кличко за свою кар'єру провів на професійному рингу 47 поєдинків. У них він здобув 45 перемог (41 - нокаутом) і зазнав двох поразок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram