>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок України: говорять тренери

Луческу хвалить опонента, Сьомін зберігає оптимізм, Вернидубу соромно, Швецов нарікає на "розконцентрацію", Таран критикує суддів, а Кварцяний своїх підопічних.

Кубок України: говорять тренери
Фото: EPA/UPG

Пропонуємо вашій увазі найцікавіші післяматчеві висловлювання тренерів.

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер "Шахтаря":

- Думаю, що після такої гри немає чого коментувати - результат говорить сам за себе. Вважаю, що ми були краще у всіх компонентах проти гарної команди, яка зробила все можливе, щоб перешкодити нам і пройти далі. Ми були набагато уважнішими і більш сконцентрованими, а наша організація гри була вища. Плюс наша індивідуальна майстерність і техніка кожного гравця окремо були вище, ніж у суперника. У нас було дуже багато варіантів, комбінацій і автоматизмів в атаці. Це і позначилося в остаточному підсумку.

Юрій СЬОМІН, головний тренер "Динамо":

- Після рахунку 1:1 здавалося, що ми вирівняли гру, забили м'яч. Коли результат став 2:1, теж здавалося, що можемо забити. Але, звичайно, "Шахтар" чудово зіграв у контратакуючих діях і визначив результат гри цими двома голами.

Олег ТАРАН, головний тренер "Кривбасу":

- Була кубкова гра. Я повинен сказати, що "Севастополь" повинен дякувати судді, що він сьогодні виграв. Більше в мене немає коментарів.

Сергій ШЕВЦОВ, головний тренер "Кримтеплиці":

- Відмінно грали, самовіддача була на високому рівні, тактично всі футболісти виконували завдання. Ми позбавили простору "Карпати". Ви бачили - в першому таймі вони створили всього один момент. На жаль, у другому таймі позначилася більш висока фізична готовність "Карпат", від втоми відбулася розконцентрація. Ну і вкотре нас підвела реалізація, як і в чемпіонаті. Сьогодні, я вважаю, були моменти, щоб забити хоча б один гол.

Сергій ШЕВЧЕНКО, головний тренер "Авангарду":

- На рахунок переживань у мене не знайдеться стільки епітетів. Я не настільки красномовна людина, як згадуваний часто мною Віталій Кварцяний. У нас був конкретний план - зв'язати конструктивні дії "Зорі" з м'ячем і знайти свою удачу у контратаках. Спасибі хлопцям за силу волі, за мужність і, звичайно, за самовіддачу.

Юрій ВЕРНИДУБ, головний тренер "Зорі":

- Які можуть бути враження, коли команда Прем'єр-ліги програє команді Першої ліги? По грі можу сказати, що у "Авангарда" був один момент і наш суперник його реалізував. А у нас було сто моментів. Але якщо ми не можемо їх реалізувати? Не хочеться коментувати навіть... Соромно людям дивитися в очі.

Юрій МАКСИМОВ, головний тренер "Металурга":

- Я вже попереджав, що це не літній футбол, поля інші, десь купина, м'яч відлітає в інший бік. Десь розслабленість... Так забиваються голи з помилок. Знаємо свої проблеми, зараз намагаємося їх вирішити. Не все так відразу робиться. Потрібен тил, це найголовніше.

Анатолій ВОЛОБУЄВ, головний тренер "Сталі":

- Знаєте, завжди хочеться, як кажуть, сенсації. Я думаю, навіть не сенсації, а позитивного результату. У Кубку ми колись і донецький "Шахтар" обігрували - коли протистояння складалося з двох матчів, грали з "Шахтарем" і 0:0. Проходили і "Волинь", і багато інших команд з Прем'єр-ліги. Два роки тому дуже добре зіграли з київським "Динамо", коли поступилися 2:3 в 1/4 фіналу. Я відразу говорив, що нам попалася дуже гарна команда, яка грала в Лізі Європи, вибувши звідти через технічну поразку. Деякими відрізками гри я задоволений - у принципі, хлопці дали бій. Думаю, легко нас не обіграли.

Олег ЛУЖНИЙ, головний тренер "Таврії":

- Яке завдання стоїть перед "Таврією" в Кубку України?

- Максимальна: потрапити у фінал і виграти.

Хуанде РАМОС, головний тренер "Дніпра":

- Вийшов типовий кубковий матч. У таких, зазвичай, команда з нижчої ліги супермотивована. Поле було у важкому стані - практично неможливо було грати у футбол, і це позначилося на діях нашої команди. Кінець кінцем ми пройшли далі - це було нашою основною метою. І зараз повинні думати про наступний етап Кубка.

- Ви нещодавно виграли 2:0 у ПСВ, а у Ялти - 1:0. Це говорить про рівень голландського або ялтинського футболу?

- Потрібно поважати будь-яку думку: у когось вона одна, у когось - інша.

Юрій ГУРА, головний тренер ПФК "УкрАгроКом":

- Проти нас грав гранд українського та радянського футболу. Їх команда існує з 1955 року, а наша з 2010. Ця перемога для нас - вагомий крок в рості команди. Ми ж тільки стаємо на футбольні рейси. Хлопці молодці. Вони виклалися на всі 200%. Також відзначу хорошу підтримку на стадіоні "Ніка". Раніше скандували "Гура", коли я тут грав, а тепер "Гура" вже як тренеру.

Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер "Металурга" З:

– В попередньому домашньому матчі "Говерла" більше давала грати, а от "УкрАгроКом" закрив все в обороні. В ПЛ швидко втрачаєш м’яч, швидко відбираєш. Цього сьогодні не було. В нашій ситуації могла бути будь-яка команда ПЛ. Настрій в "УкрАгроКома" був особливий. Наші футболісти думали, що якось обіграють. Потрібно було на досвіді, по-дорослому. В Євгена Пісоцького другі думки. Він регресує. В нашій команді є якості команди ПЛ. Поки немає гармонії. Ми все ж не псує імідж нашої команди. Якщо суперник відриється, то обіграємо будь-яку команду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram