>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Чемпіонат виграється тільки для того, щоб потрапити в Лігу чемпіонів"

"Шахтар" готовий завтра розгризти міцний данський горішок.

Луческу: "Чемпіонат виграється тільки для того, щоб потрапити в Лігу чемпіонів"
Фото: EPA/UPG

На традиційній прес-конференції до матчу з данським "Нордшелландом" коуч "гірників" похвалив свою команду, поскаржився на жереб і відзначив "барселонівський" стиль гри опонентів:

"Ми готуємося до дебюту до цієї Ліги чемпіонів відразу після гри минулої Ліги чемпіонів з "Порту". Страждали, що не вийшли з групи минулого сезону. Намагалися компенсувати перемогами на внутрішній арені - перемогою в чемпіонаті, Кубка і Суперкубка України. Постараємося зараз виступити краще. Весь цей час намагався налаштувати хлопців і переконати їх у тому, що ми можемо вийти з групи. І говорив їм, що чемпіонат виграється тільки для того, щоб потрапити в груповий турнір Ліги чемпіонів, а потім звідти вийти далі.

Як завжди нам не дуже пощастило з жеребкуванням - всі команди є чемпіонами своїх країн, а "Челсі" є чемпіоном Європи. Це стимулює нас ще більше. Звичайно, у кожної команди є всі плюси і мінуси, але за видовищністю гри ми перевершуємо всі команди в групі. Останніми роками "Шахтар" заявляє про себе дедалі голосніше. Ми неодноразово вже грали в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Клуб став значно сильнішим в плані своєї інфраструктури, і ми це повинні продемонструвати на полі. Маючи за своєю спиною такого президента, такий клуб гравців, такий стадіон і тренерський штаб ми просто зобов'язані заявити про себе в цьому сезоні в Лізі чемпіонів і зробити крок вперед.

На цьому етапі вже немає сильних і слабких команд. Є команди з багатою історією в Лізі чемпіонів, команди з сильних чемпіонатів, а є команди, які користуються моментом. Згадуючи минулий рік, початок з "Порту" і все, що тоді сталося, скажу, що нам необхідно запобігти цим помилкам.

"Нордшелланд" за своєю ігровою стилістикою дуже схожий на гру "Шахтаря". Такий самий вихід з оборони, так само будують гру при стандартах. "Нордшелланд" - це міні-копія, але кожна копія має свої проблеми, так само атакують і так само комбінують в середині поля. Те, що тренер відвідує "Барселону", але, можливо, тому й виходить створювати міні-копію каталонського клубу. Але будь-яка копія має свої плюси і мінуси, які нам потрібно знайти. Ми нікого не копіюємо, у нас свій стиль, своя гра, яка властива тільки нам. Всі команди, які я тренував, завжди відрізнялися комбінаційним атакуючим футболом, в якому забивалося багато м'ячів. Тому у "Шахтаря" своя гра, яка не копіювалася у якої-небудь команди. "Нордшелланд" не тільки схожий на гру "Барселони", вони дисципліновані і тактично освічені. Тому на нас чекає дуже складна гра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram