>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фрагіас: "Грати увісьмох весь сезон важко"

У "Дніпро-Азот" серйозні проблеми з доморощеними виконавцями.

Фрагіас: "Грати увісьмох весь сезон важко"
Фото: isport.ua

Грецький наставник "Дніпро-Азоту" Василіс Фрагіас розповів про проблеми з комплектацією:

"Дніпро-Азот" - абсолютно нова команда, яка працює в повному складі всього десять днів. Для мене це перший досвід роботи в Україні. І досвід корисний, оскільки в Україні працюють тренери різних шкіл і ваш баскетбол стилістично дуже різний. Це цікаво. У мене було мало часу на підготовку команду, але турнір у Запоріжжі допоміг нам побачити деякі речі. У нас є очевидні проблеми на позиції розігруючого: Зіммерман пропустив два матчі, а без основного плеймейкера складно побачити ігрову структуру. Також цей турнір став нагодою простежити за українськими гравцями, за їхньою реакцією на ті чи інші моменти. За два тижні, які залишаються до старту сезону, нам належить усунути певні проблеми. Очевидно, що попереду багато роботи. Я спілкувався з президентом клубу про українських гравців. Нині складно знайти хороших українців, адже великі клуби ("Азовмаш", "Донецьк", "Ферро") уже зібрали всіх, кого можна. Це велика проблема для мене. Судячи з усього, лише два-три місцеві гравці дійсно допоможуть нам.

Я намагаюся знайти рішення, оскільки грати 39 матчів увісьмох важко. Так само складно знайти гравців, тому що на ринку немає вільних агентів. Для нас це величезна проблема. Єдине рішення - це робота з тими хлопцями, які зараз є у складі. Всі команди повинні мати українських гравців - це запорука прогресу українського баскетболу. Для мене подібний стан речей є сюрпризом, тому що в Греції більшість клубів використовували місцевих гравців. У минулому сезоні в мене було три американці та дев'ять греків, у цьому сезоні - все по-іншому. Але ми шукаємо баланс.

Грецькі баскетболісти? Я думав про це ... Але в інших країнах їм готові запропонувати більше грошей, аніж ми. Не забуваймо і про ліміт, і деякі команди це обмежує. Таким є стан речей і потрібно з ним миритися. До того ж, в Україні є справді хороші гравці - просто їх уже підписали інші клуби. Будемо боротися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram