>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Не сподобалася вся зона центральної оборони"

Наставник "гірників" Мірча Луческу підбив підсумки двобою своїх підопічних з "Ворсклою" (4:1).

Луческу: "Не сподобалася вся зона центральної оборони"
Фото: sport-express.ua

- Досить складна гра була сьогодні проти команди, яка моментами показала себе функціонально готовою навіть краще за нас. Вони дуже багато рухалися, проводили гарні контратаки, хоча рідко потрапляли в штрафний майданчик. Ми ж почали дуже потужно. Оформили швидко два голи, після чого могли забити ще кілька. Але потім настала якась розслабленість в наших лавах, незрозуміла мені. Те саме повторилося у другому таймі, після того як забили четвертий гол. Я цього не схвалюю, бо ми все-таки готуємося до Ліги чемпіонів. У цьому турнірі зовсім інший рівень, ритм, самовіддача.

Тому ці матчі потрібно проводити так, щоб, звичайно, була користь для Ліги чемпіонів. Вітаю всіх своїх гравців з гарною грою сьогодні. Можливо, більшого чекав від тих, хто вийшов на заміну. Більше самовіддачі від них хотілося, руху, більше уваги при контролі м'яча. Надто багато м'ячів вони втратили. Будемо сподіватися, що після сьогоднішньої розмови зі мною в роздягальні після закінчення гри вони зрозуміли, чого я від них вимагаю.

- Сьогодні після заміни Девіча Мхітаряна було висунуто на вістрі атаки. Чи плануєте ви його використовувати в такій ролі, припустимо, з початку матчу?

- При тому результаті, який був сьогодні, я вирішив використовувати інші варіанти, подивитися, як він виглядає на цій позиції. Він гравець, який може адаптуватися до будь-яких зон на футбольному полі через свою грамотність і вміння.

- Який стан інших форвардів - Селезньова, Едуардо? І чи закінчена історія з Майконом?

- Сьогодні подумав про те, що випущу Патріка, який може віддати гарний останній пас і використовувати швидкість Мхітаряна. Можливо, вийшло не все, що я задумував. Едуардо працює в загальній групі, його викликано у збірну. Сьогодні я віддав перевагу Девічу замість Селезньова, який добре зіграв у Луцьку. А потім вирішив все-таки подивитися зв'язку Патрік - Мхітарян. Якби випустив Селезньова, то Патрік би у цьому матчі не дебютував у чемпіонаті. Йому потрібно грати, щоб потім, коли я його випущу, він не відчував себе на полі некомфортно.

- Вихід Патрика якось пов'язаний з його роботою в матчі зі "Спартаком"?

- Немає ніякого зв'язку між грою зі "Спартаком" і сьогоднішньою. Це мої думки, моя організація в плані допомоги молодим футболістам, які повинні зрозуміти нашу гру. Було б добре, звичайно, щотижня проводити такі матчі, як зі "Спартаком". Але це нереально. Сьогодні я залишився незадоволений грою Патріка. Він занадто багато помилявся, замало рухався. Таке враження, що він був чужим на полі. Але це молодий футболіст, йому потрібно довіряти, і напевно він відплатить за цю довіру.

- Ви очікували, що цей сезон Мхітарян почне настільки потужно?

- Звісно, очікував. Я його добре знаю. Мхітаряна я хотів придбати ще тоді, коли він грав у "Пюніке". Але він, маючи вірменські зв'язки, віддав перевагу донецькому "Металургу". Потім я також наполягав, щоб він був тут.

- Вам не здалося, що у П'ятова сьогодні було багато роботи, і захисники трошки на нього перекладали відповідальність?

- Мені не сподобалася вся зона центральної оборони в сьогоднішній грі, якщо орієнтуватися на той рівень, на який я націлений і претендую. Можливо, це пов'язано з тим, що в матчах чемпіонату центральні захисники мають менше роботи. Сподіваюся, що від гри до гри їх взаємодія, концентрація зростатимуть і вони виглядатимуть ще краще.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram