>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Баскетбол: ​Чоловіча збірна України зазнала поразки у Великобританії

Національна чоловіча збірна України зазнала  поразки в четвертому матчі кваліфікаційного турніру до Чемпіонату Європи, поступившись команді Великобританії з рахунком 76:90 (27:24, 19:23, 18:17, 12:26).

Баскетбол: ​Чоловіча збірна України зазнала поразки у Великобританії
В матчі  з лідером групи «В» українці доволі вдало стартували, повівши  після кидків Олексія Печерова та Сергія Ліщука +5. Британці, особливо не форсуючи події, наздогнали підопічних Віталія Чернія до середини чверті, однак після того, як Сергій Гладир влучив із-за дуги, знову поступилися ініціативою. В подальшому команди почергово виривалися в лідери, аж поки за хвилину до завершення періоду Максим Пустозвонов, знову ж таки здалеку, не вивів Україну вперед – 25:22. За час, що залишився, гостям вдалося втримати перевагу у три пункти та виграти першу чверть з рахунком 27:24. Загалом, протягом перших десяти хвилин обидві команди покладалися здебільшого на триочкові кидки, з реалізацією яких краще склалося в українців – 5 проти 3-х у господарів.


Протягом  кількох стартових хвилин другої чверті українці збільшили власну перевагу до дванадцяти очок. Рахунок 26:36 встановив В’ячеслав Кравцов, причому у доволі невластивій для себе манері, реалізувавши триочковий кидок. В наступній атаці він забив уже більш звично – згори. Певний час українцям вдавалося утримувати суперника на безпечній відстані. Проте незабаром один із лідерів та найбільш небезпечних гравців нашої збірної Сергій Ліщук отримав третій фол, тож тренерський штаб України змушений був поберегти ключового виконавця. Тим часом, британці, реалізувавши два поспіль дальні постріли, за чотири хвилини до великої перерви скоротили відставання до одного очка і врешті-решт завершили першу половину гри з мінімальною перевагою – 47:46.

У третій чверті на майданчику точилася рівна боротьба, що підтверджує й рахунок, з яким команди підійшли до вирішальної десятихвилинки – 64:64. Причому, в ролі лідера виступала збірна України, яку британцям постійно доводилося наздоганяти. Доволі оптимістично для команди гостей розпочався й заключний період. Найрезультативніший гравець у складі України в цьому матчі Максим Пустозвонов знову вивів свою команду вперед – 66:64. Однак майже одразу ж після цього Сергій Ліщук отримав свій п’ятий фол і змушений був залишити майданчик. Ця втрата стала серйозним ударом для України. Невдовзі Нейт Рейнкінг повернув своїй команді лідерство, й надалі британці, не збавляючи обертів, почали нарощувати власну перевагу. Останній шанс зачепитися за результат українці мали за неповних п’ять хвилин до фінальної сирени, коли Андрій Агафонов скоротив відставання до двох очок – 72:74. Втім, Луол Денг, котрий в останні хвилини влаштував справжнє свято для місцевих уболівальників, влучаючи із будь-яких позицій, і партнери довели матч до впевненої перемоги.

Найрезультативнішими  гравцями у складі національної команди  України стали: Максим Пустозвонов – 18 очок + 3 підбирання, Олексій Печеров – 13 очок + 9 підбирань, Сергій Ліщук – 13 очок + 4 підбирання, В’ячеслав Кравцов – 9 очок + 3 передачі, Андрій Агафонов – 8 очок + 4 підбирання + 4 передачі, Сергій Гладир – 8 очок.

У складі збірної  Великобританії найрезультативнішими стали: Луол Денг – 28 очок + 7 підбирань + 4 передачі, Попс Менса-Бонсу – 15 очок + 8 підбирань, Нейт Рейнкінг – 14 очок + 3 передачі, Ден Кларк – 13 очок + 9 підбирань.

В іншому матчі  Македонія перемогла Боснію та Герцеговину  з рахунком 72:56.

Наступну  свою гру Україна проведе 17 серпня у столиці Македонії Скоп’є проти місцевої збірної.

Віталій Черній, головний тренер національної чоловічої збірної України:

Максим Пустозвонов, гравець національної чоловічої збірної України:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram