>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Національна чоловіча збірна України розпочала кваліфікацію до ЧЄ з поразки

Національна чоловіча збірна України розпочала кваліфікацію до Чемпіонату Європи з поразки, поступившись у першому матчі Македонії з рахунком 58:71 (22:19, 9:11, 17:20, 10:21).

Національна чоловіча збірна України розпочала кваліфікацію до ЧЄ з поразки

Після того, як рахунок у матчі відкрив натуралізований американець Маркіз Грін, гості збільшили власну перевагу до на п’яти очок. Однак українці, завдяки влучним дальнім спробам Дениса Лукашова та Дмитра Глєбова не лише відновили паритет, але й вийшли вперед на третій хвилині стартової чверті – 10:7. В подальшому команди йшли очко в очко, причому господарі набирали свої бали переважно з лінії штрафних. Саме так Сергій Гладир на останній хвилині вивів українців уперед, а потім реалізував дальню спробу. Кидок Дімітара Міраковскі у відповідь виявився неточним, тож на першу перерву команди пішли за рахунку 22:19. У другій чверті баскетболісти збірної Македонії напрочуд щільно грали в захисті, «видавлюючи» господарів на периметр, тож українцям нічого не залишалося, як заробляти очки зі штрафних чи покладатися на своїх «снайперів». Але якщо з першим у підопічних Віталія Чернія не виникло жодних проблем (13/14 в першій половині гри), то з дальніми кидками не склалося. Щоправда, не склалося із реалізацією триочкових кидків і в суперника. Малорезультативна друга чверть, протягом якої наша збірна заробила всього лише 9 пунктів, завершилася з рахунком 31:30 на користь України.

Старт другої половини гри, на перших секундах якої Сергій Ліщук забив здалеку, минув у рівній боротьбі. Проте до середини третьої десятихвилинки македонці, поклавшись на триочкові кидки, вийшли вперед – 37:40. Денис Лукашов, котрий одразу ж зрівняв рахунок з дальньої дистанції, здавалося б, надав своїм партнерам нового імпульсу, але завершальні хвилини чверті пройшли під знаком домінування гостей, у складі яких вирізнявся колоритний і не менш небезпечний Перо Антіч. Втім, лише двоочкове відставання перед заключним періодом (48:50) залишало українцям привід для оптимізму. І до середини вирішальної десятихвилинки українська збірна майже нічим не поступалася супернику. Однак після триочкового від Войдана Стояновскі та трьох безрезультативних хвилин у виконанні обох команд, які завершилися знову ж таки влучним дальнім пострілом Дарко Соколова, котрий вивів свою команду вперед на 5 очок (56:61), гра України розладналася. Натомість македонці продовжували нарощувати власну перевагу, яка зрештою сягнула тринадцяти пунктів і принесла їм першу перемогу у кваліфікації до Євробаскету-2011.

Найрезультативнішими у складі збірної України став Денис Лукашов, на рахунку котрого 12 очок і 3 передачі. 11 очками та 6 підбираннями відзначився Сергій Ліщук. 10 очок, по 4 передачі та підбирання заніс до свого активу Дмитро Глєбов, 8 очок і 10 підбирань – Сергій Гладир.

У складі збірної Македонії чудову гру продемонстрував її лідер Перо Антіч – 26 очок + 6 підбирань + 3 передачі. Тодор Гечевскі записав на свій рахунок 16 очок і 4 підбирання. Ще одним гравцем македонців, котрий перетнув десяти очкову позначку результативності, став Войдан Стояновскі – 11 очок + 4 підбирання.

В іншому матчі групи «В» Угорщина поступилася Великобританії з рахунком 82:91.

Нагадаємо, що свою наступну гру в рамках кваліфікаційного турніру до Чемпіонату Європи Україна проведе 5 серпня проти збірної Боснії та Герцеговини.

Вікторія Веремієнко, Федерація баскетболу
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram