ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відзначила зниження кількості ДТП у 2018 році

Щодня на дорогах гинули по 9 осіб.

Патрульна поліція України оприлюднила статистику аварій на дорогах в Україні за минулий рік. За даними патрульної служби, кількість ДТП за рік знизилася, так само як і кількість постраждалих і загиблих під час аварій.

Розгорнуту інфографіку про дорожньо-транспортні пригоди опублікував перший заступник начальника Департаменту патрульної служби Олексій Білошпицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Інфографіка про ДТП в Україні
Фото: Олексій Білошпицький
Інфографіка про ДТП в Україні

У 2018 році, порівняно з 2017-м, на дорогах України сталося:

  •     на 12406 менше зареєстрованих ДТП (7,6% зниження);
  •     на 2926 менше ДТП з постраждалими (10,7% зниження);
  •     на 3793 менше травмовано людей (10,9% зниження);
  •     на 82 особи менше загинуло (2,4% зниження).

"Незважаючи на зниження за всіма категоріями, ми, звичайно, розуміємо, що роботи ще дуже багато і ситуація ще залишається сумною. Адже щодня на дорогах країни обривається життя в середньому близько 9 осіб", - зазначив Білошпицький.

Протягом 2018 року Патрульна поліція України збільшила кількість екіпажів і, відповідно, територію патрулювання: зараз 200 патрулів щозміни патрулюють траси міжнародного і національного значення (6500 км доріг).

Серед інших досягнень, відзначених чиновником:

  •     запущено фіксацію швидкісного режиму за допомогою пристроїв TRUCam, за 2,5 місяця зафіксовано понад 25000 порушень.
  •     видано понад 11000 вимог (приписів) на усунення недоліків, оформлено 2 815 адміністративних протоколів і 8 037 постанов про вади у сфері безпеки дорожнього руху (БДР), зокрема про неналежний стан доріг;
  •     винесено понад 1 400 000 постанов і понад 168 000 протоколів щодо порушень правил дорожнього руху (ПДР).
  •     підготовлено й узгоджено проект нової постанови про облік ДТП, який уже на розгляді в Мін'юсті і незабаром направлять у Кабмін.

Нагадаємо, вчора вдень під Миколаєвом на слизькій дорозі перевернувся рейсовий автобус "Одеса-Миколаїв", травми отримали 8 пасажирів із 27.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram