ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні почалася реєстрація на пробне зовнішнє тестування-2019

Учасники тестування також можуть ознайомитися з процедурою і зразками тестів.

В Україні почалася реєстрація на пробне зовнішнє тестування-2019
Регистрация на сайтах региональных центров оценивания качества образования продлится до 31 января
Фото: Макс Левин

Український центр оцінювання якості освіти розпочав реєстрацію для участі в пробному зовнішньому незалежному тестуванні 2019 року.

Реєстрація на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти триватиме до 31 січня.

Згідно з правилами, в день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може пройти тест з одного з предметів: 16 березня - з української мови та літератури, а 23 березня - з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької чи французької мови.

Учасники випробувань також можуть ознайомитися з процедурою і зразками тестів; виконати пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей; завчасно ознайомитися з організацією роботи пункту проведення зовнішнього тестування; навчитися ефективно розподіляти час на виконання тесту; отримати правильні відповіді та дізнатися результат тестування; оцінити власний ступінь готовності до проходження тестування.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться з 20 травня по 12 липня. Обов'язкові для вступу у ВНЗ українська мова та література, а також математика або історія України на вибір абітурієнта. З 2021 року оцінювання з математики стане обов'язковим для всіх, без тесту з математики школярі не зможуть отримати атестати про повну загальну середню освіту.

Також пропонують ввести ЗНО для вчителів початкової школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram