ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець намагався вивезти в Росію розібраний на частини кулемет

Порушника затримали на пункті пропуску "Бачівськ" у Сумській області.

Українець намагався вивезти в Росію розібраний на частини кулемет
Украинец пытался вывезти в РФ пулемет
Фото: Пресс-служба ГФС

У Сумській області на митному посту "Бачівськ" правоохоронці виявили в одному з автомобілів, який рухався на виїзд в Росію, розібраний кулемет.

Про це повідомляється на сайті ДФС.

"У зону митного контролю заїхав автомобіль, на якому їхав українець в напрямку виїзду з території України. Формою проходження зони митного контролю обрав "зелений коридор". Під час детального огляду багажного відділення і салону автомобіля знайдено деталі кулемета", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всі комплектуючі були розміщені в різних частинах автомобіля: ствол - у бампері, тринога - в газовому балоні, під килимком водія - бронещит.

Фото: Прес-служба ДФС

Фото: Прес-служба ДФС

"У балоні газової установки були заховані комплектуючі до триноги, в задніх дверях - кулеметні ручки, під килимком водія - бронещит, під капотом - лапи до триноги, в передньому бампері - тіло і макет ствола. Таким чином, всі деталі зброї були приховані від митного контролю", - йдеться в повідомленні.

На порушника складено протокол за ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу.

Нагадаємо, раніше з України намагалися вивезти комплектуючі до Іл-76 на $100 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram