ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області завершилися чотириденні навчання підрозділів МВС

До навчань залучалися близько 1200 чоловік і техніка.

У Київській області завершилися чотириденні навчання підрозділів МВС
Учения силовиков МВД в Киевской области
Фото: mvs.gov.ua

У Київській області завершилися чотириденні тактичні навчання всіх органів системи Міністерства внутрішніх справ.

Про це в четвер повідомляється на сайті МВС і РНБО.

До навчань залучалися близько 1200 осіб з усіх регіональних підрозділів МВС.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зазначив, що всі підрозділи МВС продемонстрували відмінні навички.

"Ми підвели підсумки масштабних навчань. Вони показали високу професійну готовність всіх підрозділів МВС. Ви показали майстерне володіння сучасною зброєю і високе знання техніки. Ми всі пам'ятаємо 2014 рік, коли на фронт йшли добровольці батальйонів МВС без нормальної зброї, навіть уніформи не було. Але ціною власного життя і вміння вони допомогли відродити військо. І мужність і відвага зупинила ворога", - сказав Турчинов.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що такі навчання дозволяють напрацьовувати компетентність в найскладніших ситуаціях.

"Сьогодні ми підводимо підсумки чотириденних навчань поруч тактичних вправ, в тому числі епізодом, коли на 102 телефонує людина і каже про захоплення заручників. І як покроково наші підрозділи справляються з цією ситуацією. Нам дуже важливі компетентні дії кожного підрозділу: поліції, ДержНС, Національної гвардії. Нам не потрібні гасла. Нам потрібні чіткі, злагоджені дії в складних ситуаціях", - наголосив міністр.

Аваков також зазначив, що в навчаннях брали участь нові підрозділи, які виховала Україна за ці чотири роки.

"У кожній області України є спецназівці високого рівня, які готові виконувати будь-які складні завдання, починаючи від захоплення заручників і закінчуючи прямим протистоянням з рецидивістами. Сьогодні ми також бачили залучені сили ДержНС", - наголосив міністр.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що правоохоронці постійно стикаються з нетиповими ситуаціями, коли звичайні мітинги і акції перетворюють в "поле політичної битви".

"Ми живемо в світі гібридних загроз, проти нас ведуть підступну війну. Тому всі наші підрозділи вчаться працювати в нових, складних, непередбачуваних умовах. Такі навчання - це відмінний спосіб для всіх підрозділів, структур і відділів забезпечити публічну безпеку. Саме аналіз роботи в нових і нетипових ситуаціях став передумовою проведення масштабних тактико-спеціальних навчань", - сказав Яровий.

Новацією цих навчань стало залучення до роботи фахівців з медіакомунікацій. Штаби очолювали спочатку заступники Нацполіції, а потім і начальники Головних управлінь НПУ в областях. Кожні три години відбувалася заміна керівників, таким чином кожен з учасників навчань спробував себе в якості керівника оперативного штабу.

Учасники навчань відпрацювали такі елементи: командне подолання смуги перешкод; стрілянина з фізичними навантаженнями; орієнтування на місцевості; тактична медицина і подолання мінно-вибухових перешкод.

Після закінчення навчань глава МВС нагородив переможців кубками та цінними подарунками.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше в Києві відбулися навчання ДержНС, а в Чернігівській області пройшли бригадні навчання зі стрільбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram