ГоловнаСуспільствоЖиття

Усі підрозділи МВС переведені на посилений варіант несення служби

Оперативні штаби будуть працювати в цілодобовому режимі.

Усі підрозділи МВС переведені на посилений варіант несення служби
Министерство внутренних дел
Фото: Макс Требухов

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ перейшли на посилений варіант несення служби, для координації їх дій і моніторингу ситуації створено оперативний штаб, який очолив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

До оперштабу увійшли перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевіч, перший заступник голови ДержНС Олег Мельчуцький, заступник командувача Нацгвардією Валерій Бондар, а також перший заступник голови Державної міграційної служби Наталя Науменко.

Для координації дій також створені оперативні штаби в територіальних органах системи МВС.

Вони будуть працювати в цілодобовому режимі і будуть здійснювати обмін інформацією та координацію з Генеральним штабом Збройних сил, Службою безпеки, Службою зовнішньої розвідки, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, Управлінням державної охорони та Держспецслужби зв'язку.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела військовий стан в 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram