ГоловнаСуспільствоВійна

По українських кораблях під час захоплення випустили чотири ракети

"Українські військовослужбовці вижили дивом".

Заместитель главы СБУ Олег Фролов
Фото: Макс Левин
Заместитель главы СБУ Олег Фролов

Російська авіація випустила чотири ракети по українських кораблях під час їхнього захоплення в нейтральних водах біля Керченської протоки.

Заступник голови СБУ Олег Фролов на брифінгу в четвер оприлюднив перехоплення розмов екіпажів російського літака Су-30 і вертольота Ка-52 з пунктами управління. "Ці переговори не залишають жодних сумнівів, що російське військове керівництво усвідомлено віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів", - заявив він.

"Українські кораблі стали мішенню для російських військових, які зухвало відпрацювали навички застосування різних видів озброєння. Фактично українські військовослужбовці вижили дивом, тому що зазнали шести видів нападу", - сказав представник СБУ.

Фролов уточнив, що йдеться про таран буксира "Яни Капу" сторожовим кораблем "Дон"; дві ракети з винищувача Су-30; дві ракети з вертольота Ка-52; великокаліберне корабельне озброєння; штурм спецпризначенців із застосуванням фізичної сили.

Фото: Макс Левин

"Шостий вид насильства триває зараз: фізичний, моральний і психологічний тиск і незаконний арешт усіх 24 військовослужбовців", - заявив він.

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких були 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону.

Фото: МінТОТ

Україна розцінила це як акт військової агресії й у відповідь ввела військовий стан у 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram