ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала в Києві молдаван, які обманом грабували пенсіонерів

Жінки представлялися співробітниками соціальних служб.

Поліцейські затримали групу іноземців, які представлялися працівниками соціальних служб і грабували пенсіонерів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Києва.

Зловмисники діяли вчотирьох. Вони орендували автомобіль в Одесі, приїхали до Києва і зняли житло. Після цього жінки дзвонили пенсіонерам на стаціонарні телефони і повідомляли, що через "грошову реформу" їм необхідно обміняти старі купюри на "нові" або переписати номери купюр. Під час "обміну" злочинці міняли справжні гроші на сувенірні папірці і зникали.

Чоловіки виконували роль водіїв та охоронців.

Всі затримані - жителі Республіки Молдова.

Їх затримали після скоєння чергового злочину. Під час обшуку затриманих та їхнього автомобіля поліцейські вилучили гроші та сувенірні купюри, які вони залишали постраждалим. Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Всім чотирьом оголошено про підозру і вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліція також просить громадян, які постраждали від цих шахраїв, звертатися до Дніпровського управління поліції в Києві або за телефоном 102.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram