ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ на непідконтрольній Україні території

Спостерігачі чули 40 пострілів зі стрілецької зброї в районі, де пролітав БПЛА.

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ на непідконтрольній Україні території
Фото: rpdefense.over-blog.com

На окупованому проросійськими бойовиками Донбасі під обстріл потрапив безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляється у звіті місії від 1 листопада.

"У напрямку безпілотного літального апарату СММ знову, за оцінкою місії, вели вогонь зі стрілецької зброї. Здійснюючи політ міні-БПЛА СММ на південній околиці н.п. Жовте (непідконтрольного уряду, 17 км на північний захід від Луганська), спостерігачі чули 40 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 2 км на північному заході від їхньої позиції, в районі, де пролітав БПЛА", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою спостерігачів, вогонь вели в напрямку БПЛА. Спостерігачі приземлили безпілотник, який не був пошкоджений, і покинули цей район.

Нагадаємо, 26 жовтня 2018 року о 22:03 безпілотник СММ ОБСЄ був запущений з майданчика в Степанівці (Донецька обл.) на підконтрольній території України. О 01:48 дрон виявив ЗРК 9К33 "Оса" збройних формувань РФ на схід від окупованого Нижньокринського. О 01:53 команда СММ втратила зв'язок з безпілотником.

Німеччина і Франція як учасники "нормандського формату" рішуче засудили знищення безпілотника СММ ОБСЄ на сході України 27 жовтня і поклали відповідальність за це на Росію.

Раніше на окупованій території України в Донецькій області місія ОБСЄ виявила машини військового зразка в російському "гумконвої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram