ГоловнаСуспільствоПодії

Спійманий на хабарі київський суддя Новак пішов під суд

Разом з ним судитимуть його колишнього колегу за Голосіївським судом.

Спійманий на хабарі київський суддя Новак пішов під суд
Судья Андрей Новак

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 жовтня передала до суду обвинувальний акт проти судді Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака і колишнього судді цього самого суду Олександра Білика.

Про це йдеться у фейсбуці САП.

Суддю Новака підозрюють в отриманні 8 тисяч доларів за задоволення цивільного позову (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу), а також у незаконному носінні зброї і боєприпасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу). Колишній суддя Білик названий посередником в отриманні хабара, його дії кваліфіковані за ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро затримали Новака під час отримання тисячі доларів. Також був затриманий посередник, який передав гроші, - колишній суддя Білик.

Новак вимагав 8000 доларів за задоволення цивільного позову про поновлення на роботі та виплату компенсації громадянину в розмірі 1,5 млн грн. Він був затриманий під час отримання останньої частини хабара.

Під час затримання у Новака вилучили бойовий пістолет, а у Білика кокаїн.

Варто зазначити, що Олександр Білик - один з "майданівських" суддів. Він ухвалив рішення про арешт дев'яти учасників Автомайдану за участь у поїздці в Межигір'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram