ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала 27 осіб за спробу захоплення полів у Кіровоградській області

Об'єктом рейдерської атаки стала фірма президента "Інгульця".

У Кіровоградській області поліція запобігла спробі захоплення полів одного з агропідприємств. Вона затримала 27 осіб.

Як повідомляє прес-служба місцевої поліції, 19 вересня в Петрівське відділення поліції надійшло повідомлення від керівника фермерського господарства про те, що невідомі намагаються зібрати урожай на полі. Для забезпечення порядку співробітники поліції прибули на місце.

Одночасно в поліцію надійшло повідомлення про те, що на іншому полі невідомі в балаклавах пошкодили сільгосптехніку і, намагаючись утекти на автомобілях, створили загрозу для життя і здоров'я громадян та поліцейських, які перебували на місці.

"Для зупинки транспортних засобів поліцейські застосували вогнепальну зброю, пошкодивши колеса двох автомобілів", - наголошують у повідомленні.

За інформацією поліції, події кваліфіковано за ч.5 ст. 185 (крадіжка), ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч.2 ст. 345 (погроза або насильство на адресу співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За словами керівника поліції області Романа Козьякова, згідно зі ст. 208 КПК затримано 27 осіб, вирішується питання про пред'явлення їм підозри і запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Tribuna.com пише, що йдеться про агрофірму президента футбольного клубу Першої ліги "Інгулець" із смт Петрове Олександра Поворознюка.

"Хочу заспокоїти всіх пайовиків, у нас все добре. Результат рейдерської атаки: три розстріляні машини, 25 затриманих. Думаю, це не остання зустріч із рейдерами. Хочу, щоб усі знали. Я нікому не продавав господарство, залишався вірним пайовикам і нікому нічого не винен", - цитує видання Поворознюка.

"Я легко брав автомат і стріляв не в людей, а в нелюдів, які хочуть нажитися на рівному місці", - уточнює президент футбольного клубу.

Нагадаємо, 11 вересня в Харківській області в результаті спроби захоплення елеватора постраждали семеро людей, затримали 53 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram