ГоловнаСуспільствоВійна

РБК: Росія відклала "вибори" в ОРДЛО

На проведення "виборів" немає ані грошей, ані прямих указівок.

РБК: Росія відклала "вибори" в ОРДЛО
Фото: EPA/UPG

Вибори голів і депутатів "ДНР" і "ЛНР" в окремих районах Донецької і Луганської областей не відбудуться восени, як планувалося.

Про це пише російське видання РБК з посиланням на співрозмовника, близького до Кремля. Інформацію підтвердили три джерела, близьких до керівництва "ДНР" і "ЛНР".

Стверджується, що вибори відкладуть за сукупністю різних факторів. Серед них - немає прямої потреби в переобранні депутатів і керівників республік, ризики для мінських перемовин і перспективи нових санкцій. У результаті реальної підготовки до виборів у республіках останніми місяцями не було. На цей процес не було виділено фінансування, не було й немає прямих указівок щодо проведення з Москви.

Крім того, з Москви до Донецька влітку приїжджали соціологи, які проаналізували настрої в республіці. Зріз громадської думки "виявився дуже несприятливим для нинішньої команди", пише видання.

Нагадаємо, що пост "голови ЛНР" з листопада 2017 року обіймає Леонід Пасічник, а "ДНР" з 2014 року очолює Олександр Захарченко.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram