ГоловнаСуспільствоЖиття

Тимчук попередив про підготовку "сутичок і масових заворушень" під час Хресної ходи

Організацію провокацій Кремль поклав на Спілку православних братств.

Тимчук попередив про підготовку "сутичок і масових заворушень" під час Хресної ходи
Фото: Сергей Нужненко

Координатор групи "Інформаційний спротив" депутат Дмитро Тимчук повідомив про підготовку провокацій під час і після Хресного ходу, який пройде сьогодні в Києві.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За оперативними даними групи "ІС", керівникам іноземних представництв РПЦ дано вказівку в період з 27 по 29 липня цього року бути готовими провести екстрені зустрічі з представниками політичних і журналістських кіл у своїх країнах перебування через надходження з України інформації "про сутички і масові заворушення", які трапилися під час і після Хресного ходу, що 27 липня буде проводити український екзархат РПЦ (т.зв. УПЦ МП)", - написав Тимчук.

Також стало відомо, що забезпечення й організацію провокацій Кремль поклав на Спілку православних братств.

"Так, українські структури цієї організації повинні забезпечити залучення максимальної кількості саме громадян України, розбитих на групи «супротивників Московського патріархату» і «вірян Московського патріархату», для проведення провокаційних дій (сутичок і зіткнень) за сигналом і під керівництвом координаторів з російських спецслужб, відряджених з цією метою на територію України", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на окупованій частині Донбасу збирають людей, щоб відправити до Києва як "групу підтримки" супротивників української автокефалії. Ці люди братимуть участь у заходах в день Хрещення Київської Русі.

Для забезпечення безпеки під час Хресної ходи в Києві МВС залучило бійців Нацгвардії і ДСНС, а також підрозділи кінологічної служби, вибухотехніків і поліцію діалогу. Під час заходів буде задіяна техніка, а колони з віруючими супроводжуватимуться пішими патрулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram